Voor een kleur verandering in huis draai ik mijn hand niet om. Trouwe volgers van mij op de socials weten dit als geen ander!

Ik mag graag spelen en variëren met kleur op de muur. Elke kleur heeft zijn eigen sfeer en stijl. En als interieur lover is het heerlijk om daar een beetje mee te spelen.

Wij hebben thuis 2 woonkamers. Eentje voor in het huis, en eentje achter.

De achterste kamer is heel lang wit. Dit op verzoek van de man in huis. Maar de kamer was zo hagelwit, dat de sfeer toch een beetje saai was.

De bank is ook al wit, en je moest soms bijna een zonnebril dragen als de zon scheen!

Maar hoe bepaal je de juiste kleur? Mijn regel is altijd wanneer je behang hebt, pas het hier op aan. Wanneer je een kleur kiest wat bij het behang past, hou je een kamer in balans, en wordt het niet te druk.

Het hoeft heus niet exact de kleur te zijn van je behang, maar uit dezelfde kleurlijn een kleur kiezen is al voldoende om de eenheid te creëren.

Ik vond de grijsgroene kleur te voor de hand liggend, dus ik koos voor de bruine tint uit de snavel.

Ik liet een kleur mengen geïnspireerd op ¨spiced honey¨ van Flexa.

Het resultaat was warm, maar best heftig. Ik had gehoopt op een iets lichtere kleur. Je hebt ook immers honing in verschillende tinten (-;

Het was warmer, maar toch niet helemaal wat ik ervan had gehoopt.

Dus nog geen 3 weken later zat ik alweer met een kwast in mijn hand!

Real jade van Flexa

Deze keer koos ik een originele kleur van FLEXA. De REAL JADE en dan in de variant PURE EXTRA MAT. Deze verf is heel goed dekkend, en heeft een poederachtige matte afwerking.

Het behang heeft een grijsgroene tint, maar ik vond dit te voor de hand liggend om die tint te kiezen. Grijs groen is een koude kleur, en ik wilde juist frisheid en gezelligheid toevoegen. Daarom koos ik mijn voor deze spannende Jade tint!

Toen ik begon met verven was het wel eventjes spannend. Het contrast met het bruin was zo enorm groot, dat de kleur ook ineens extreem licht leek. Te licht misschien? Ik kreeg het er even warm van!

Maar wat ik met al mijn verf ervaring inmiddels ook weet, is dat je het pas kan beoordelen als het helemaal af is. Dus gewoon doorgaan en verstand even op nul zetten!

De verf was goed dekkend, wat lekker werkt. Ik verf sowieso altijd 2 keer, maar als het in 1 x al zo goed dekt, werkt dit wel een stuk fijner. Het resultaat is dan lekker snel zichtbaar.

Wat mij opviel, is dat deze kleur Real Jade energie bracht in de ruimte. De kamer begon steeds meer te stralen.

En de bamboe meubels lijken gemaakt te zijn voor deze kleur!

Ook de planten geven een natuurlijke vibe en een perfecte match.

real jade

De kleur heeft verschillende eigenschappen. Op sommige momenten van de dag is het licht en energiek. En soms lijkt het weer wat donkerder en warmer.

Ik heb al een paar keer gehoord van vrienden dat deze REAL JADE kleur een ¨oud herenhuis¨ gevoel uitstraalt. Een fijn compliment!

real jade

Ik ben heel blij met deze energieke kleur!

real jade

Binnenkort ga ik er nog een hele puberkamer mee verven, want wat goed is, is goed!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *