Een paar maanden geleden was ik nog druk met de woonkamer metamorfose van Roze naar Nachtblauw. Ik was eigenlijk best blij met de mooie chique blauwe kleur op de muur, maar ben ook altijd snel weer in voor wat nieuws.

Online verfwebwinkel Decoprof mailde mij of ik het leuk vond om iets te testen uit hun verf collectie van Clobal paint. Ik vertelde over mijn nachtblauwe muur, en of dit niet een enorme klus is om dit dekkend te krijgen in een andere lichtere kleur, maar dit was geen probleem verzekerde ze mij. Een grondlaag was niet nodig, het zou al in 2 x moeten dekken.

decoprof

Dat leek mij wel wat! Met 30 graden op de thermometer wil je ook niet uren binnenzitten te verven.

Ice white Histor

Welke kleur ik ook zie, ik kom toch altijd weer op mijn favoriete interieur kleur uit en dat is blauw. Ik vind blauw gewoon rustgevend, en fris.

Via de site koos ik de kleur ice white van Histor gemaakt met de Globatex serie van Decoprof. Nu koos ik op gevoel voor deze kleur, maar mocht je van te voren toch een staaltje bij je muur willen houden kan je op via de site dit gratis toe laten sturen via de kleurstalenservice Dit kan soms handig zijn als je twijfelt tussen een paar tinten. Op de computer lijken kleuren toch altijd even anders dan op papier.

Alle vragen die ik had werden heel handig via de mail beantwoord, en de volgende dag was alles al in huis. Dit laatste vind ik ook erg belangrijk, want als ik eenmaal in mijn hoofd heb iets te willen verven dan wil ik het ook eigenlijk zo snel mogelijk doen.

Na een paar streken zag ik het al meteen dat dit klusje snel geklaard zou worden. En inderdaad na 1,5 uur was alles al 2x in de verf en was het helemaal gedekt.

Het gekke is dat meestal zodra ik de eerste streep verf zet, ik altijd denk dat het toch een verkeerde keuze is!. De kleur lijkt namelijk anders als het nog niet droog is. Terwijl de kleur toch echt wit leek, zag ik na een halfuurtje gelukkig dat het ineens toch afstak als blauw. Fris heel lichtblauw, precies zoals ik het in mijn hoofd had.

Heb je ook verfplannen, Decoprof heeft een enorm aanbod aan muurverf. De muurverf die ik gebruikt heb is Global Paint Globatex.
verf-1

Een goede voorbereiding is het halve werk

 

verf-2
verf-3

Eerst de randjes met de kwast

verf-4

laag 1 dekte al prima, en kijk eens hoe wit de verf nog lijkt zonder het wit ernaast

verf-5

Laag 1 , even 30min laten drogen, en toen kon de tweede laatste laag er alweer op

 

Voor

flexa blauw 6 flexa blauw 7 krijtbord 3

 

 

 

En Na !!

ijsblauw-3 ijsblauw-4 ijsblauw-9 verd-1

 

Ik ben heel erg tevreden met subtiele frisse blauw tint. De kleur lijkt op de foto’s door de zon die op dat moment naar binnen scheen iets meer lila dan dat ie is. Het is echt zuiver blauw.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Stijn

Het nachtelijk blauw vond ik zo mooi, maar het ice white overtreft toch.
Dit kleurtje zou ik maar al te graag op mijn muur zetten, fris en subtiel.
Mooi werk geleverd annemarie! ??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *