Zoals misschien al eens bent opgevallen bij het bekijken van mijn mijn blog, ik heb een erg pastel en kleurig interieur. Mint, roze met veel wit heeft de overhand bij ons thuis.

Pastel typje

Ik werd dan ook door meerdere mensen al eens benoemd tot “pastel typje” ik snap dat, maar ik ben juist zo veranderlijk als de pest. Dus die stempel klopte op dat moment wel, maar is in mijn geval erg tijdsgebonden.

Zo had ik de afgelopen jaren bijvoorbeeld al eens een donkerbruine muur, een paarse muur, een donkerrode en een aubergine kleurige muur.

Zulke dingen moeten gewoon lekker afwisselen door de jaren heen vind ik. Ik werd al een tijdje geïnspireerd door de botanische trend in huis. Donkere muren, met mooie botanische oude platen, en veel planten. Dat leek mij ook wel wat. Niet in het hele huis, maar gewoon 1 klein muurtje boven de bank is voldoende om een totaal andere sfeer in je woonkamer te krijgen. (dat muurtje wat in 4 jaar tijd al 4 kleuren heeft gehad dus)

Flexa

Flexa heeft momenteel verf testers die je kunt aanvragen. Omdat mijn muur metamorfose plan qua kleur best drastisch was, leek dat mij dat wel een goed idee.

Via de brievenbus post kreeg ik de kleine rollertjes toegestuurd. Veilig achter een prent ben ik de kleur gaan testen. Een kleur valt altijd anders uit dan op een plaatje omdat elke ruimte een eigen licht inval heeft.

Ik durfde de kleur wel aan, en heb de verf besteld. Dit was: Dazling night.

*tip als je gaat testen, zet dan even keurig de bank of andere spullen aan de kant, want het spettert best een beetje ahum*

Het was best een beetje spannend moet ik eerlijk toegeven toen de eerste laag erop zat. Doordat de kleur eronder zo licht was dekte het niet in 1x en zag het er erg rommelig en donker uit. Maar na de tweede laag was het meteen goed. Een diepe donkere blauwe kleur.

En als je deze donkere muur combineert met een lichte bank en lichte accessoires en de overige muren zijn gewoon wit, dan heb je nog steeds een luchtige woonkamer met veel kleur.

Ook een tester bestellen zie de site van Flexa

kleurtester

De kleurtesters

 

flexa blauw 1

Voor

flexa blauw 2

Testvlak die steeds groter werd want je wil het heel zeker weten tenslotte (-;

De mooie sprei is van Ookinhetpaars

flexa blauw 3

Zachte tintjes voor die tijd , maar al wel geïnspireerd door de lamp kleurstelling

flexa blauw 4

Ronde 1

flexa blauw 6

Het resultaat! Doordat er maar 1 kleine muur is geverfd hou je toch een lichte kamer. Ik verf nooit meer dan 1 muur

flexa blauw 8

De bordjes komen veel meer tot hun recht met een kleurige achtergrond

flexa blauw 9

Nu nog een mooie lichte prent vinden voor op de plek van het ijsje!

flexa blauw 7

Het blauw loopt al snel over in wit, wat een mooi contrast geeft

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie