Iets leuks vinden bij de kringloopwinkel is altijd goed. Maar iets vinden wat op het eerste oog voor niemand aantrekkelijk lijkt, en er dan achter komen dat het iets heel erg moois blijkt te zijn, vind ik persoonlijk het allerleukste.

Verstopt

Soms vind je ergens in een een hoekje tussen alle borden en schalen ineens een prachtig design kopje. Maar je kunt ook in het meubelair iets bijzonders tegenkomen . Mensen maken soms zelf bekleding voor stoelen en krukken en als je dit eventjes wegdenkt, (of al een beetje stiekem loshaalt in de winkel) vind je soms echt iets prachtigs.

Jaren 40 kastje

Afgelopen week vond ik een kastje. Een klein ladeblokje die ooit onder een bureau zat. Hierdoor had het kastje geen dakje, en stond het met een niet bijpassend stukje hout erop in een hoekje van de kringloop voor een paar euro.

Ik heb het dakje beplakt met een stukje plakfolie, en het kastje staat nu te pronken op mijn bureau.

kastje 21 kastjhe 1

Smoezelige bekleding

Vandaag zag ik ergens in de hoek van de kringloopwinkel een glimp van een heel mooi kruk onderstel. Alleen de kruk had een zelf gefabriceerde zitting van een smoezelige lap.

Waarschijnlijk was dit ook de reden dat de kruk er maar voor een paar euro stond. Thuis gekomen kon ik niet wachten om de hoes eraf te knippen. En het resultaat was verbluffend , een prachtige stoere grote kruk.

Mijn tip is, kijk eens wat langer rond in de kringloopwinkel, en je vind meer dan je had verwacht!

vieze kruk 1 vieze kruk 2 vieze kruk 3

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie