Vrijdag was het zover, ik werd gebeld dat het bestelde Eijffinger behang bij Decorette (zit in de Kruit en Kramer in Groningen ) binnen was gekomen. Direct opgehaald, want de rest van de kamer was inmiddels helemaal klaar.

kamer 1

Op de plek rechts waar de bank stond staat nu de tv, en links op de plek waar de schouw stond staat nu de bank.

Ik heb gekozen voor een redelijk rustige behang print omdat wij ook al een jungle print behang hebben in de andere helft van de woonkamer. De voorkamer is onze relaxt plek, dus daar hoort een rustgevend behang was mijn idee.

Een wolkendek!

 

kamer 10

Ik hou erg van grafische printjes, en was meteen verliefd op dit behang.

Het is uit de Eijffinger Geonature collectie Natuurlijke printjes in grafische stijl. Dit was echt mijn favoriete serie die ik bekeek in Decorette. (aanrader dat boek!) Wat ook fijn aan zo’n boek is dat je het behang even kunt voelen, en zien bij daglicht.

 

kruit en kramer 2

Fris blauw wit, met een subtiel goud vogeltje. Het leuke van zo’n klein gouden accentje is dat je daar de accessoires weer op kunt afstemmen door het terug te laten komen.

kamer 11 kamer 2

De banen eerst op maat geknipt, en het handige van dit type “vlies” behang is dat alleen de muur ingesmeerd hoeft te worden met lijm, dus je hebt geen behangtafel nodig.

kamer 3

Ook altijd even opletten dat het patroon in elkaar overloopt.

kamertje 15

En klaar! ongeveer 2,5 uur werk. Mijn man is de behangkoning, aan hem alle credits !

kamer 12

Een statement met goud maakte ik in dit geval met deze oude goudkleurige staande lamp die ik laatst in de kringloopwinkel vond.

Door alleen de kap te verwijderen en een nieuwe grote lamp erin te plaatsen krijgt de oude lamp meteen een heel andere eigentijdse uitstraling.

kamer 13

Ook in het tafeltje komt de kleur van de gouden vogeltjes weer terug. De muur heb ik verder leeg gelaten, omdat de bank en alle accessoires al zoveel kleur bevatten.

kamer 14

Verse bloemen , op een geometrische vaas die ik ook in de kringloopwinkel vond afgelopen week. De kleurige sprei is van Funky Doris De kussens zijn van IKEA Veel kleur, maar weer alles op elkaar afgestemd waardoor het geheel niet slordig lijkt.

kamer 15 kamer 15

En de grote plant voor het raam maakt het helemaal af! Wij zijn erg blij met onze nieuwe woonkamer! Een redelijk kleine aanpassing, met grote voordelen.

Voor meer informatie over dit behang:

Kruit en Kramer Groningen: Decorette

Eijffinger

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *