Vloerkleden

De mensen die geregeld mijn blogs lezen weten inmiddels wel dat vloerkleden in ons huis een belangrijke rol spelen. Ik mag het interieur graag een beetje afstemmen op het seizoen, en gebruik hier vaak vloerkleden voor. Koude winterdagen betekend voor mij een lekker groot winters kleed. En als we richting het voorjaar gaan mag het allemaal weer een stukje lichter.

Een kleed is wat mij betreft daarin dus een grote sfeermaker.

Pers

Momenteel hebben wij een vrij drukke per liggen. Wat ik overigens heel goed vind passen bij de winter. Maar nu we de aller donkerste dagen alweer achter de rug hebben, heb ik ook wel weer zin in een beetje meer licht in de kamer.

Winters pers kleed op dit moment

Een wit kleed zou daarin een hele mooie oplossing kunnen zijn, en staat prachtig op een blauwe vloer. Alleen is mijn ervaring met witte kleden dat ze met een groot gezin snel smoezelig worden. Ondanks dat we hier in huis niet op schoenen lopen, heb je met 4 kinderen toch wel eens een ongelukje. Een viltstift stip, of een stukje mandarijn, en je kleed is meteen niet meer fris.

Dus hoe graag ik zo’n wit kleed ook zou willen, voor mij is dit even geen optie. Maar ik kan wel genieten van de plaatjes die ik tegenkom.

prachtig wit kleed vanaf €39,95 via de Volero

Wit kleed met driehoeken via Volero vanaf 79,90

 

 

Kortom ik hou erg van witte kleden, maar voor ons is een kleed met een beetje kleur op dit moment verstandiger.

Kleden oriëntatie

Ik krijg via Instagram heel vaak vragen waar je een niet al te duur vloerkleden kunt kopen. En “niet al te duur” is ook precies mijn principe als het gaat om vloerkleden. Ik vind het te leuk om te blijven wisselen dus zal nooit een fortuin neer leggen voor een vloerkleed. Dus bij deze mijn tip voor een voordelig kleed:

Via een google sessie op zoek naar goedkope vloerkleden kwam ik laatst terecht op de vloerkleden webshop van Volero

Wat een keuze! Oosterse printjes, natuurlijke sisal, maar ook een enorme keuze aan hoogpolige warme kleden.

vintage look kleed €69 via Volero

Bloemenkleed vanaf €69 via Volero

Jutte 180cm €119 Volero

En allemaal voor hele vriendelijke prijzen. Hier moest mijn nieuwste kleed vandaan komen! Maar welke?

Ton sur ton

Ik hou erg van Ton sur to styling. Kleuren die sterk op elkaar afgestemd zijn geven namelijk even een rustig effect. En dat is precies wat ik wilde crieeren in de woonkamer een rustige basis, waardoor de accessoires nog krachtiger uitkomen. Onze vloer is momentel blauw, en het leek mij wel spannend om daar ook een blauw kleed op te leggen. Door een kleed in dezelfde kleurtint als een vloer te kiezen lijkt een ruimte groter. Het bakent immers niets meer af.

Resultaat

Het was wel even spannend hoe de kleur zou uitpakken aangezien je het nooit goed kunt inschatten op beeldscherm. Het grappige is dat als ik dan eenmaal een nieuw kleed in huis heb ik eerst ontzettend moet wennen. Er gaat dan zelfs bijna altijd even een twijfel door mijn hoofd! Maar mijn tip daarin is echt, laat het even een tijdje liggen ga wat anders doen, en kijk daarna nog eens een keertje.

En gek genoeg toen ik later de kamer in kwam vanuit een andere richting zag ik ineens wat ik hoopte.

 

 

Het kleed gaf een hele fijne sfeer af. Zacht, aaibaar, en rustig van kleur.

Het kleed qua kleur lastig vast te leggen op de foto, in deze hoek lijkt het weer wat donkerder. Maar je kunt hier goed de belijning zien. De lijnen en de leuke kwastjes maken het kleed helemaal af.

Het kleed geeft een warme sfeer ondanks de koude kleur.

Ik heb bewust gekozen voor een hoogpolig tapijt omdat onze kinderen graag op de grond zitten.

Dit kleed van de Woonwinkelier is er vanaf €79,- en deze afmering 160×230 kost €229,-

voor meer informatie zie de vloerkleden webwinkel

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *