Wandkleed

Als je een beetje de interieur trends volgt zie je ze wel eens voorbij komen het wandkleed. In de jaren 70 was dit al heel normaal, en hingen er soms complete vloerkleden aan de muur! Inmiddels is de charme ervan weer ontdekt en zien we het weer terug in huis, maar in een iets subtielere vorm!

Woonkeuken metamorfose

Onlangs verfde ik de woonkeuken roze. En bij een nieuwe look hoort ook een nieuwe wanddecoratie vond ik.

Deze zwaan van IXXI hing er nu 3 jaar, en vond dat het tijd was voor iets vernieuwends.

Kleedup

Via instagram kwam ik terecht op de site van Kleedup. Je kunt kiezen voor een ontwerp van Kleedup oprichtster Inge Fleur Soede, of een foto van fotograaf en designer Claudia Kolder.

Maar je kunt er ook voor kiezen om een eigen ontwerp of foto te laten afdrukken.Dat is natuurlijk super origineel je eigen foto kunstwerk op doek!

Voor mij was de keuze makkelijk, want ik was opslag verliefd op een prachtig doek.

Reiger

Ik hou zelf erg van vogelprints. Het kleurige en sierlijke van een vogel vind ik erg inspirerend.

Het eerste wat mij opviel op de website van Kleedup was direct al een grote mooie reiger. Statig, maar door het zacht kleurengebruik toch ook weer lieflijk.

De achtergrond van deze mooie vogel op doek was creme met zachte roze tinten. Roze net als de muur waar ik wat voor zocht. Ik vind het altijd erg fijn als kleuren terugkomen in het interieur, dus deze reiger was de perfecte match voor mijn lege roze muur.

Ik koos voor de afmeting 120×180 . Het leuke van zo’n groot doek is dat je eigenlijk een behang effect hebt zonder dat het vast op de muur zit. Ik koos voor een houten lat als ophangsysteem. Ik mag nog wel eens graag wisselen in huis, en dat kan op deze manier perfect. In de lat maakte ik 2 gaatjes met een boormachine, zodat het doek opgehangen kon worden aan een touwtje. Een beetje het schoolkaart idee wat ik zo leuk vind. Je kunt er ook voor kiezen om de lat in 2 beugels te plaatsen. Maar in dat geval moet je 2 gaten in de muur maken, en met een touwtje maar 1 .

Het kleed is mooi afgewerkt

 

Het resultaat

Ik ben erg blij met het resultaat! De kamer is nu helemaal af. En de reiger staat prachtig in combinatie met een veldboeket!

Juist een groot kleed op de muur doet een muur optisch nog hoger lijken. Met recht een blikvanger!

Benieuwd naar de doeken collectie, of een doek naar eigen ontwerp?

Kijk dan eens in wandkleed

webshop van: Kleedup

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *