In de jaren 60-70 had je ze volop, warmtelampen. De bedoeling was volgens mij dat je ze kon gebruiken als je ergens spierpijn had. Aangezien de lampen nu niet meer gemaakt worden, en je ook nooit iemand voor zo’n lamp ziet zitten heb ik mijn twijfels of de lampen eigenlijk nog wel voor dat doel gebruikt kunnen worden. En of ze ooit wel nut hebben gehad?

Volgens mij is er ooit iemand opgestaan die het ding met de grond gelijk heeft gemaakt, en vervolgens bracht iedereen het massaal maar naar de kringloopwinkel. (nadat het 30jaar nutteloos in de kast had gestaan.)

warmte lamp 1 warmtelamp 2 bron: tweedehandsdesignmeubelen

Sommige van die lampen zien er best decoratief uit. Het speelde al eens in mijn hoofd om ze als lamp te gaan gebruiken. Maar helaas hebben de meeste warmtelampen een speciale fitting. Waar alleen zo’n typische rode lamp in past.

Enkele van deze lampen hebben een draaifitting. Maar deze lampen zijn zo in de minderheid dat ik ze zelden tegenkom. Je zou er natuurlijk ook zelf een gewone fitting in kunnen zetten, maar daar had ik geen zin in, ik ben niet echt technisch onderlegd.

Meestal draai ik in de kringloopwinkel de lamp eruit, en zet ik hem teleurgesteld weer terug. Tot gisteren!

warm

Op het eerste oog een niet hele mooie lamp meer, maar het design sprak mij aan.

Spuitverf

Lichtgrijs was best een mooie kleur, maar de lak was helaas te beschadigd. Ik koos ervoor om de lamp te spuiten met verf.

Let op dat je alles afplakt met schilderstape. En mocht er toch nog wat naast gaan (of een beetje boel zoals bij mij altijd) dan kan je dit met een beetje verfoplosser verwijderen.

Omdat ik toch bezig was heb ik ook onze gieter uit de kringloopwinkel meteen maar even voorzien van een nieuw jasje.

roze 10 roze 11 roze 12

Het resultaat ! De spuitver is mat wat ik persoonlijk een erg mooi effect vind.

roze 1

Tip: verf bij een temp. van rond de 20 graden. En spuit in dunne laagjes tot het dekkende resultaat. Laat er wat tijd tussen zitten zodat het even kan drogen. (half uurtje per laag minimaal)

 

Een gezellig lampje voor op de kast of naast de bank.roze 2 roze 3 roze 5 roze 6

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

4 Comments

G.

Ik heb Edding spuitbussen en heb daarmee bloempotten omgespoten in een pastel kleur. Leuk die gieter op deze manier.

G.

Sommige van mijn reacties worden niet gepubliceerd op deze blog, hoe komt dat? Ik denk dat ik geblokkeerd ben ofzo?! Achja, dan kijk ik wel alleen. Geen probleem.

redactie

geen idee? ik zal de berichten even doorscrollen misschien over het hoofd gezien…zit een blokkade op om spam te voorkomen! blijf vooral lekker reageren, vind ik leuk! liefs Annemarie

redactie

Ik heb vaker positieve reacties gehoord over Edding! dank voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *