Er zijn vele methodes om kalkaanslag in je woning te bestrijden, een keramische waterontharder behoort tot een van deze methoden.
De bekende manieren om van kalkaanslag af te komen zijn waterontharder met zout en elektrische of mechanische magneten met twijfelachtige resultaten. De keramische waterontharder is een geweldig alternatief, want het is een stuk goedkoper dan de zoutsystemen en heeft weinig onderhoud nodig.

keramische waterontharder


Daarnaast hoef je geen zout te gebruiken, waardoor deze methode zeer milieuvriendelijk is. In dit artikel leggen we je meer uit over een keramische waterontharder en welke voordelen het heeft ten opzichte van waterontharders op basis van zout.

Wat is het grootste verschil tussen een gewone en keramische waterontharder?

Het grootste verschil is al verklapt in de introductie. Bij een keramische waterontharder wordt er geen gebruik gemaakt van zout. Beide methoden hebben echter wel het doel om kalkaanslag te voorkomen in onder andere leidingen en kranen. De manier waarop dit gedaan wordt is bij beide methoden compleet anders.
Een keramische waterontharder werkt met keramische parels in plaats van zout. Deze parels clusteren de kalk in het water tot kristallen.

keramische waterontharder


Vervolgens stromen deze mee met het leidingwater. Dit is een natuurlijk proces waarbij het opnieuw vormen van kalkaanslag wordt voorkomen. Bij een “gewone” waterontharder wordt er zout en een afvoer gebruikt voor het zoute spoelwater.
Hierdoor wordt hard water omgezet naar zacht maar natriumhoudend water.

Hoe werken nanokristallen?

Nanokristallen kun je zien als microscopische mini-knikkers.
Deze hechten zich niet aan elkaar, waardoor verstoppingen worden voorkomen.
De nanokristallen hechten zich ook niet aan leidingen, maar ze worden met het water afgevoerd naar het riool. Het is een natuurlijk proces waarbij een kristal ontstaat door kalkionen die aan elkaar gehecht zitten.

Wat zijn de grootste voordelen van een keramische waterontharder?

Er werd al verteld dat een keramische waterontharder veel voordeliger en milieuvriendelijker is ten opzichte van een reguliere waterontharder, maar er zijn zeker ook andere voordelen die dit systeem met zich meebrengt! Een keramische waterontharder is makkelijk te plaatsen, omdat je geen afvoer of en overloop hoeft aan te sluiten.

Doordat er geen zout en spoelwater afgevoerd hoeft te worden. Ook is er geen elektrische aansluiting nodig. . Daarnaast behoudt een keramische waterontharder dezelfde stoffen in het water. Dit houdt

in dat de gezonde mineralen calcium en magnesium in het water blijven en de smaak niet verandert.

Welke voordelen biedt een keramische waterontharder nog meer?

Een keramische waterontharder heeft naast bovengenoemde voordelen nog veel meer in huis. Ten eerste is er minder slijtage van leidingen, kranen en apparatuur.
Daarnaast gaat het toestel volledig geluidloos te werk. Je bespaart op energiekosten, je hoeft niet te slepen met zout, er wordt geen spoelwater verspild, je douchevloer en huid worden niet glad of glibberig en hij is lekker compact. Ook de vissen in vijver en vissenkom zijn blij met dit water.

Kortom, een waterontharder zonder afvoer, heeft veel voordelen op verschillende gebieden.
Je bespaart kosten, het is milieuvriendelijker en je hoeft geen tijd te besteden aan het onderhouden en vullen van het toestel.
Een keramische waterontharder is het perfecte alternatief om kalkaanslag op een efficiënte en verantwoorde manier te voorkomen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *