Woensdag

Planten zonder aarde kan dat? ja dat kan! Daar kwam ik gisteren achter toen ik planten advies bij mij thuis kreeg van Marjolein (zie mijn blog van dinsdag)

Ze halen hun voeding uit de lucht. Marjolein vertelde mij ook dat deze plantjes normaal onder andere op boomschorsen groeien. Niet omdat ze daar voeding van nodig hebben, maar puur voor de houvast.

Ze hebben dus geen water nodig, maar af en toe even een badje geven, of sprayen met een beetje water doet ze wel goed vertelde Marjolein.

Hangsysteem

Als je ze van de schors afhaalt moeten ze natuurlijk wel weer ergens in zitten of aanhangen om verder te kunnen groeien.

Marjolein heeft er zelf speciale haakjes voor gemaakt en doorzichtig visdraad gebruikt. Zo lijkt het echt alsof ze vliegen.

planten zonder aarde

Zelf vind ik zo’n stoer ijzerdraad ook een erg mooie combinatie met dat groen.

air 2

Hieronder op deze foto zie je eentje hangen klein naast de stoel op rechts. Alsof hij zo uit de lucht komt vallen! Ik moet het plantje wel een beetje in de gaten houden want de kat ging er gister al op los omdat hij dacht (denk ik) dat het een grote spin was.

air 4

Andere idee├źn die ik tegen kwam op pinterest

planten zonder aarde

In een schelp, en hieronder zie je meerder soorten en de namen op de foto’s

airplantjes 2

Ben je nou ook ge├»nteresseerd in zo’n airplantje ? informeer dan even bij Marjolein via haar website De opfleurist Deze plantjes zijn erg sterk en kunnen ook via de post verstuurd worden.

airplantjes 1

Op de foto hieronder een planten hoek in het andere deel van de kamer. Airplanten met grond (-;

De handpotten komen van de Flying tiger Ik had ze eerst voor het raam hangen, maar tijdens de verbouwing kwamen ze even tijdelijk op de muur te hangen. Hier zijn ze nooit weggegaan, want het staat zo leuk! De wand is helemaal weet, en hangplanten breken het dan net even.

Het goudkleurige potje vond ik laatst in de kringloopwinkel.

planten aan de muur

Fijne avond!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *