Hoewel de keuken met stip op één staat als het gaat over de ruimte waar we het vaakst vertoeven in huis, is de woonkamer natuurlijk dé plek waar je ‘s avonds graag tot rust komt.
Maar hoe pak je dit het beste aan? We geven je een inkijk in de nieuwste trends voor een make-over van je woonkamer.

Woonstijlen

Hou je eerder van een rustig kleurenpalet in je woonkamer, dan zit je goed met kleuren die eerder bij de aardetinten aanleunen, zoals gebroken wit of taupe. Door ze te combineren met accessoires in bijvoorbeeld terracotta, creëer je een warm interieur dat tegelijkertijd de nodige rust uitstraalt.

woonstijlen


Ben je helemaal geen fan van zachte kleuren?
Dan kun je kiezen voor een uitgesproken kleur op één wand en de basiskleur laten terugkomen in de verschillende accessoires voor de inrichting. Of ga je liever voor een industriële look? Dan kies je voor stoere elementen en wat ruwere materialen zoals hout of steen.

Kun je niet kiezen tussen de verschillende stijlen, dan is een eclectische stijl misschien wel iets voor jou.

Het is hierbij namelijk de bedoeling om verschillende woonstijlen te mixen. Probeer wel uit te gaan van een bepaalde kleur of een element dat de basis vormt van de stijl die je voor ogen hebt.

woonstijlen


Denk bijvoorbeeld aan fotobehang dat een echte eyecatcher zal worden in je interieur. Bouw daarrond je hele droom stijl op zodat uiteindelijk elk element mooi op zijn plaats valt.

Nieuwe meubels

Als je eenmaal jouw stijl hebt bepaald, kun je verder bouwen aan je interieur. Je hoeft daarbij niet alles op de container te gooien.
Behoud gerust enkele favoriete meubels, maar combineer ze met nieuwe elementen.
Een verandering van enkele meubels is vaak een grote stap maar zorgt wel voor een totaal andere look in je interieur.
Durf dan ook de stap te zetten om nieuwe stoelen voor je eetkamer te kopen.
Bekijk de mogelijkheid om je tafel te behouden, maar combineer ze met nieuwe stoelen in velvet look om de moderne stijl uit de woonbladen te creëren. Enkele kleine ingrepen kunnen zorgen voor een totaal andere aanblik van je eetkamer.

Droomplek

Droom je al jaren van een bar in je woonkamer waar je met vrienden gezellig een cocktail of een glas wijn kunt drinken? Dan is het nu hét moment om die droom waar te maken!
Analyseer de ruimte goed en kies de ideale plek om een kleine bar te plaatsen.
Als je daarvoor een kast moet opgeven kun je kiezen voor een bar met extra opbergruimte.
Uiteraard wil je ook comfortabel zitten aan de bar. Je kan een barkruk kopen die perfect past binnen je gekozen interieurstijl.

woonstijlen


Ben je fan van een industriële stijl, dan zijn er heel wat stoere modellen op de markt, maar evengoed kun je een velvet look kiezen waardoor je jouw minibar opneemt in een verfijnd geheel.

Welke stijl je ook kiest, het is de investering in een moderne en functionele woonkamer zeker waard. Transformeer daarom vandaag nog je woonkamer tot een plek waar gezelligheid op nummer één staat!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *