Een verfrissende duik in een zwembad is altijd een leuke aangelegenheid maar is nog leuker als je dit in je eigen tuin kunt doen. In het verleden waren zwembaden vooral rechthoekig en alleen afgezet met tegels rondom. De huidige trends voor zwembaden ontwerpen voor thuis zijn anders en hebben inmiddels meerdere vormen en maten naar keuze.

Zwembadgigant laat je zien welke trends hierin bestaan.

Op dit moment zijn er diverse trends op het gebied van zwembad designs. Hieronder benoemen we er een aantal:

Metal Frame zwembad

Deze zwembaden zijn geschikt om mee te beginnen. Metal Frame zwembaden zijn altijd rechthoekig en gemaakt van duurzaam staal. Hiermee zijn ze beschikbaar in afmetingen tot en met 4 meter en ze zijn gemakkelijk op te zetten en klaar voor gebruik. Er is een toevoer- en afvoergat met de mogelijkheid om filters en onderhoudsaccessoires op aan te sluiten. 

metal frame

Prism Frame zwembaden

 Deze zwembaden zijn steviger dan de Metal Frame zwembaden. Deze zwembaden hebben naast de kenmerken van de Metal Frame zwembaden een roestvaststalen mantel met ingebouwd onderhoud filter.

zwembad
Prism frame

Ultra Frame en Graphite panel zwembaden

De Ultra Frame zwembaden en de Graphite panel zwembaden zijn bijna gelijk als het gaat om duurzaamheid en prijsklasse. Deze zwembaden zijn rechthoekig of rond met afmetingen tot 9 meter doorsnee. Deze zwembaden hebben ook een lekvrije en roestbestendige kuip en worden compleet geleverd met een zwembadtrap en onderhoudsaccessoires.

zwembad
zwembadgigant

Opblaasbare zwembaden 

Dit zwembad hebben we allemaal wel eens thuis gehad!

De opblaasbare zwembaden zijn goedkoper in prijsklasse en hebben een kortere levensduur. Maar op de juiste manier onderhouden kunnen ze toch jaren meegaan. Het ideale aan deze zwembaden is dat ze beschikbaar zijn tot een doorsnee van 5 meter en tegelijkertijd makkelijk op te bergen zijn wanneer ze na het seizoen niet meer gebruikt worden. Verder zijn ze uit te rusten met alle nodige accessoires aan waterfilters en skimmers.

zwembad

Voor een compleet design waarbij het zwembad opgaat in de complete look & feel van je tuin kun je ook kiezen voor een afbakening van het zwembad. Hierbij kun je bovengrondse zwembaden zoals de frame en panel zwembaden wegwerken in een verhoogde veranda zodat je een inground zwembad gevoel krijgt plus je geniet van een samenhangend design van je tuin.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *