Oorspronkelijk waren ze groen, onze op marktplaats gevonden Gispen cordemeijer stoelen. Daarna waren ze een paar jaar oranje. Deze laatste kleur hadden we laten bekleden door een stoffeer bedrijf maar dit keer besloten we om ze zelf te voorzien van een nieuw stofje. Dat kan bij deze stoelen namelijk best gemakkelijk omdat je alleen de zitvlakken eruit haalt.

Roze moest het worden! Eventjes ophalen bij de grootste stoffen winkel in Groningen dacht ik. Maar nee hoor, zij hadden alleen maar saaie standaard meubelstofjes; bruin, beige, grijs met een uitschieter naar geel, maar geen leuk frisse pastel kleurtje te vinden?

Of het ligt aan de winkel die niet misschien niet zo met de tijd mee gaat, of er is gewoon op dat gebied in kleur nog niet zo heel veel op de particuliere markt te vinden.

Ik weet het niet, maar ik besloot maar voor plan B te gaan en dat was dikkere gordijnstof. Deze stofjes zijn meestal een stuk frisser en meer van deze tijd.

Dus ik op pad naar ons vaste interieur winkel en vrienden van ons blog De jongens Doornbos

Zij hebben veel Gordijnstofjes maar deze gaan op bestelling. Ik hoopte dat ze misschien toch nog iets hadden liggen zodat we vandaag toch aan de slag konden. Michael dook enthousiast als hij altijd is het magazijn in en kwam direct al aanzetten met een superleuk fris roze stofje! precies genoeg voor 2 stoelen, en ik mocht het gewoon zomaar meenemen topservice!

Omdat we eigenlijk 4 stoelen hebben, heb ik voor de overige 2 stoelen andere stof bij ze besteld; fris groen/blauw.

Zo hebben we straks 2 verschillende kleuren aan de eettafel wat een leuke afwisseling geeft. Deze stof komt over een dag of 2 al binnen dus volgende week gaan we weer verder met de andere 2 stoelen.

Maar dat we dit weekend al kunnen genieten van de eerste 2 stoelen is super! Zie hieronder de stappen die wij namen om de stoel te bekleden.

IMG_1636

De stoelen voor

jongens doornbos

Interieur winkel De jongens Doornbos aan de Ebbingestraat 13 in Groningen

IMG_1645

Stap 1 de zitvlakken zijn losgehaald en de stof wordt op maat geknipt. Ongeveer iets meer dan het vlak zelf is.

IMG_1646

De zitting zonder vlakken

IMG_1647

Met een stoffeer nietmachine niet je de stof zo strak mogelijk om de zitting heen. Af en toe check je de voorkant of de stof nog wel wel glad is. Daarna is het heel gemakkelijk terug leggen in de zitting en vastschroeven!

IMG_1653

Het eindresultaat!

 

 

facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie