Het isoleren van woningen wordt vandaag de dag gezien als een waardevolle investering. Niet alleen voor nu, maar ook voor later. Bovendien kan het zelfs beter zijn voor je gezondheid.
Nu kan men op verschillende manieren een woning isoleren of laten isoleren.

Dit kan om je gezondheid gaan, maar ook om de kosten. Heb je je hier nooit eerder in verdiept?
Dan ben je niet de enige. In dit korte artikel worden de grootste redenen beschreven en uitgelicht.

Wat verstaan we onder isoleren?

Door de stijgende energieprijzen wordt er steeds vaker gesproken over verduurzaming en isolatie.
Maar wat verstaan we daaronder? Isolatie betekent letterlijk ‘afzonderen’. Het houdt in dit geval in dat kou en tocht worden afgezonderd, om vervolgens te kunnen besparen op de energierekening en stookkosten.

isoleren

In plaats van dat het vochtig of koud is in huis, zorgt isolatie er juist voor dat de warmte niet verloren gaat en je de verwarming niet hoger hoeft te stoken.
In dat opzicht is het dus een win-winsituatie. Je kunt je woning eenvoudig isoleren door middel van een tochtstrip of door een grote investering te doen en sandwichpanelen te laten plaatsen.

Redenen om te isoleren

Dat een huis warm is van binnen is niet zo vanzelfsprekend. Dat kan vooral bij oudere huizen het geval zijn.

isoleren


Warmte kan bijvoorbeeld al verloren gaan via kozijnkieren, de deur, een niet goed afgesloten raam en zelfs via de daken. Een woningisolatie kan echter om verschillende redenen een zinvolle investering zijn.

Beter voor je gezondheid

In een slecht geïsoleerd huis kan veel vocht ontstaan. Als een huis niet geïsoleerd is en er wordt ook onvoldoende geventileerd, dan ontstaat er condens.
Een lang verhaal kort: dit kan schimmelplekken in huis veroorzaken en deze stoffen kunnen schadelijk zijn voor je gezondheid. Daarnaast kunnen vocht en kou ook vervelend zijn als je gewrichtsklachten hebt. Isolatie kan deze klachten beperken.

Besparen op de energiekosten

In een huis waar de warmte niet goed wordt vastgehouden is de kans groter dat je de verwarming steeds hoger opstookt. Je wilt je immers comfortabel voelen in je eigen woning.
Maar dit kan er wel voor zorgen dat de energiekosten oplopen doordat je de verwarming

isoleren

hoger zet. De hoogte daarvan hangt altijd af van de huidige energieprijzen, dus het is altijd verstandig om hiervan op de hoogte te zijn.

Geluiddichte woning creëren

Geluidsoverlast is een lastig probleem dat je zowel binnen- als buitenshuis kan ervaren. Bijvoorbeeld door de harde muziek van de buren of de actiefilms die je partner of huisgenoot kijkt.
Ook dit kan een reden zijn om je woning te isoleren. Want door isolerend materiaal tussen de muren en de vloeren te plaatsen, kun je je woning al geluiddicht maken.

Samengevat

Een woning isoleren kan men om verschillende redenen doen. Niet alleen om de energiekosten wat omlaag te brengen, maar ook om een behaaglijk klimaat te creëren.
Ben je klaar met isoleren en wil je ook de buitenkant van je woning aanpakken? Dan kun je nadenken over de plaatsing van kunststof platen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *