Kleur in huis

Ik hou erg van kleur in huis. Maar soms verzamel ik zoveel kleurige objecten bij elkaar dat het een rommeltje wordt. Stylen met kleur vraagt namelijk wel om een beetje zorgvuldigheid. Als je het niet op een goede manier combineert wordt het al snel te druk.

Op dat punt was ik gekomen. Ik keek dit weekend even met een kritisch oog naar onze woon/werk kamer en ik werd onrustig. Door het gebruik van veel kleuren, en het ontbreken van een eenheid was de aanblik van de kamer druk geworden. Ondanks dat het niet letterlijk rommelig was, leek dat wel zo.

kleur

De kamer voor de mini metamorfose

Teveel kleuren door elkaar gebruikt, en eigenlijk ook een beetje te zomers aangekleed voor deze tijd van het jaar. Ik besloot om de kamer aan te passen. Dit kan eigenlijk al heel gemakkelijk. Namelijk door het verschuiven van planten, en het aanpassen van de kussens en wanddecoratie.

rustige basis

Als je zorgt dat je woonkamer een hele rustige basis heeft kan je met accessoires een totaal andere uitstraling crieeren. Omdat ik graag verschillende stijlen uitprobeer in huis, hebben we destijds gekozen voor een lichte vloer een lichte bank en witte muren. Een tip voor als je net zo veranderlijk bent als ik! Het hoeft natuurlijk niet allemaal perse wit te zijn, maar een licht houten vloer, en pastel tinten zijn ook rustig als basis.

Kussenhoezen 1 kleur

Met het aanpassen van de kussens kom je al een heel eind. Ik heb dan inmiddels ook al een hele collectie kussens verzameld om met regelmaat de boel weer eens om te gooien. Dit kan ook low budget, want bij de kringloopwinkel vind je ook nog wel eens wat. En ook de hoezen van IKEA, Kwantum, en Sostrene Grene zijn voordelig.

 

Ton sur ton

Ik koos ervoor om de kamer in 3 basis kleuren te stylen. Groen van de planten, blauw en zwart. (en natuurlijk wit als basis ) En hierop heb ik het ton sur ton principe toegepast. Verschillende tinten, maar allemaal bij elkaar passend. Hierdoor maak je het jezelf niet al te moeilijk dat je maar 1 tint blauw of groen mag gebruiken. En toch oogt het een geheel.

 

De kussens komen allemaal van de Sostrene Grene. De blokjes variant, stippel en het bootje heb ik nieuw gekocht. De spetter serie vond ik in de kringloopwinkel. Ook deze zijn van Sostrene van vorig jaar (en dus nu al gevonden in de kringloopwinkel!) interieur hoeft dus niet duur te zijn.

kleur

 

Het resultaat is een veel rustiger ogende kamer. Met frisse groene planten, alles in blauw tinten en een beetje zwart (wit) voor de pit.

Een vloerkleed zou ook niet misstaan, en zeker niet in de winter. Maar deze moet ik nog even tegenkomen in de juiste kleurstelling.

fijne dag!

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *