Rotan

Rotan in het interieur is helemaal hot. Helaas kom ik het in de kringloopwinkel tegenwoordig voor een spotprijsje niet meer tegen. Vroeger was dit nog wel anders, toen rotan stoelen nog gewoon werden gezien als oude meuk. Maar helaas tijden veranderen, de kringloop wordt duurder.

Kringloopwinkel

Alleen gisteren had ik even geluk. Een vriend van mij vond bij de kringloopwinkel een rotan (Rohe) stoeltje in verweerde staat. De lak was er af , en her en der zaten wat grijze plekjes. Waarschijnlijk had de stoel buiten gestaan. Fijn voor mij, want de stoel had een klein prijsje en was verder helemaal heel. Geen spijltjes los dus een perfecte basis om wat mee te doen.

*tip* let er altijd wel op of spijltjes nog wel vast zitten voordat je het koopt. Dit is namelijk niet te repareren. Of je moet het professioneel laten restaureren maar dat is natuurlijk niet echt goedkoop. Dus een stoel met spijltje (s) los laat ik in ieder geval altijd staan.

Spuitverf

Omdat de lak er gedeeltelijk af was is overnieuw lakken met blanke lak niet zo’n mooie optie. Of je zou elk spijltje moeten gaan schuren, maar daar heb ik het geduld niet voor. Ik besloot om de stoel te spuiten. Spuitverf is eigenlijk het makkelijkste om zo’n rotan stoel een metamorfose mee te geven. Snel klaar, en altijd mooi egaal gedekt. Omdat mijn interieur al veel pastel kleur in de accessoires heeft koos ik voor de kleur zwart. Zwart geeft net een beetje meer pit in een licht interieur.

Zwart mat

Ik gebruikte de zwarte spuitverf van Action matte tint ( 2euro ) Hou er rekening mee dat je wel een hele bus gebruikt. Omdat de helft verloren gaat tussen de spijlen. Koop bij een iets grotere stoel 2 bussen dan kom je niets te kort.

Ik ben blij met het resultaat ! Met zwart (wit) kan je alle kanten op!

De stoel is weer als nieuw.

 

Fijne avond!

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *