Comfort in eigen huis is natuurlijk hartstikke belangrijk. Dit is immers dé plek waar je veel tijd doorbrengt en waar je volledig wilt kunnen ontspannen.
Toch voelt niet iedereen zich helemaal thuis in eigen huis. Benieuwd hoe je dat kunt verbeteren? Lees onze tips.

Aangenaam klimaat

Het is prettig om een goed klimaat te hebben in de eigen woning. Zeker nu we met steeds meer verschillende weersomstandigheden te maken krijgen. In de winter kan het behoorlijk koud zijn.
Dan wil je de verwarming lekker aan kunnen hebben. Naast de centrale verwarming, kiezen ook steeds meer mensen voor vloerverwarming: dit is efficiënter en aangenamer, in bijvoorbeeld de woonkamer.

Naast koude winters hebben we te maken met hete zomers. Dan wil je juist weer koelte in huis. Je kunt een aircocooler kopen, om er tijdens hete dagen goed bij te zitten binnenshuis. Het is een goedkoper en milieuvriendelijker alternatief voor de airco.

tell sell
Aircooler


In plaats van een koelmiddel te gebruiken, maakt het apparaat gebruik van water en luchtcirculatie om de lucht te koelen. Ook verlaag je de luchtvochtigheid ermee.

Slimme apparaten

Er zijn steeds meer slimme apparaten te vinden voor in huis, ook wel bekend als domotica. Maak gebruik van de smart home ontwikkelingen! Denk aan een slimme thermostaat, om optimaal gebruik te maken van verwarming in huis.
Je kunt de thermostaat zo instellen dat je woning al warm is als je ’s ochtends opstaat, of juist als je thuis komt van werk. Ook slimme verlichting is een uitkomst, om op afstand te besturen.
Zo hoef je niet meer op te staan om de lampen aan te doen. Dit kan ook met bijvoorbeeld de gordijnen.
Ook in de keuken zijn er steeds meer slimme oplossingen te vinden, voor de koelkast of de oven. Dit is de komende jaren nog sterk in ontwikkeling: het is interessant om dit in de gaten te houden. Op die manier kun je checken wat voor jouw woning relevant is.

Schoon huis

Je wilt natuurlijk in een schoon huis wonen. Probeer je schoonmaakroutine te optimaliseren. Zo is het zelfs leuk om eraan te werken als je niet van poetsen houdt!
Je hebt goede schoonmaakspullen nodig. Dweilen zijn essentieel, om je vloer mooi en fris mee te houden.
Je hebt veel opties. Met een elektrische dweil maak je de vloer nog beter schoon en hoef je zelf minder kracht te gebruiken.

tell sell

Een elektrische schoonmaakborstel is er ook te vinden voor andere oppervlakten, naast de vloer. Maak het jezelf zo eenvoudig mogelijk. Ook dit is steeds beter mogelijk, met moderne en innovatieve schoonmaakapparaten!

Sfeervolle omgeving

Is er in jouw woning wel genoeg gezelligheid aanwezig? Dit vergeten we soms bij de inrichting. Natuurlijk wil je vooral dat je huis praktisch en functioneel is.
Maar wat sfeer misstaat niet. Zorg voor sfeerverlichting in huis, aan de wand of juist in de vorm van een staande lamp.
Plaats kamerplanten in huis: er zijn zelfs speciale planten te vinden die meteen de lucht voor je reinigen. Daarnaast geven planten veel levendigheid.

Kamerplant


Je raakt er niet op uitgekeken. Ook accessoires mogen een plek krijgen in je interieur. Denk aan schilderijen, vazen met bloemen, beeldjes en een klok. Je kunt dit geheel naar eigen stijl inrichten. Houd je bijvoorbeeld van industriële of landelijke sfeermakers? Het is er allemaal te vinden.

Veilige woning

De laatste tip voor comfortabel wonen in je eigen huis: zorg dat je woning veilig is. Zo kan er brand uitbreken. Heb je brandmelders in huis hangen om je hiervoor te waarschuwen?
Plaats ook een brandblusser of branddeken op een handige plek, om erbij te pakken in geval van nood.
Een koolmonoxidemelder is tevens verstandig. Denk verder aan inbraakpreventie. Je kunt een alarmsysteem installeren, een camera plaatsen bij de deuren en automatische verlichting ophangen.
Zo geef je inbrekers minder kans.
Je voelt je ook meteen veiliger in eigen huis, wat natuurlijk mooi is meegenomen. Dat draagt immers bij aan een stukje comfort!

Van een prettig binnenklimaat tot veiligheid: we hopen dat de bovenstaande tips je meer wooncomfort opleveren. Waar ga jij mee aan de slag?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *