Hygge, de typisch Scandinavische interieurstijl, is er het beste voorbeeld van. Hout is absoluut een meerwaarde voor je huis. Het zorgt voor een tijdloze, duurzame en natuurlijke look, zonder het gezellige en warme gevoel uit het oog te verliezen.

hout


Je huis een houten touch geven, kan je op verschillende manieren doen. Via de keuze van je meubels, de vloer, het buitenwerk en de decoratie bijvoorbeeld. Lees verder om wat inspiratie op te doen.

Houten meubels 

Een mooie houten tafel, houten boekenplanken of een gezellige houten salontafel: het zorgt onmiddellijk voor een warme en gezellige sfeer in je living.

hout


Het zullen niet de goedkoopste meubels zijn, maar de goede kwaliteit zal die prijs zeker waard zijn. Houten meubels zullen langer meegaan én ze zijn ook tijdloos. Je zal ze dus niet snel beu worden. Alleen maar voordelen dus!

Houten vloeren 

Er is niets mis met mooie tegels, maar een houten vloer geeft toch net dat tikkeltje extra aan je huis.
Anders dan laminaat gaat het parket normaal gezien lang mee en kan het ook tegen een stootje. Als je het tenminste goed verzorgt en af en toe eens laat opboenen.

hout


En nog een groot voordeel: hoe langer je houten vloer er ligt, hoe meer charme die zal hebben.

Houten decoratie 

Je hoeft natuurlijk niet per se grote ingrepen te doen, met houten decoratie creëer je ook heel gemakkelijk die gezellige sfeer in huis.

hout


Denk maar aan houten kistjes, houten kaders of (zelfgemaakte) houten kunstwerkjes. Hout past ook bijna overal bij, dus je kan naar hartenlust experimenteren en combineren.

Houten ramen 

Niet alleen in het interieur, maar ook aan de buitenkant van je huis zijn houten accenten echt een meerwaarde.
Denk bijvoorbeeld aan houten ramen. Ze bestaan in verschillende maten en soorten, dus je kan de stijl en de kleur kiezen die het best bij de buitenkant van je huis passen.
Bovendien heeft hout van nature isolerende kenmerken, waardoor houten ramen uitstekende thermische isolatie bieden.

Houten voordeur 

Als je voor houten ramen kiest, ligt de keuze voor een houten voordeur natuurlijk ook voor de hand.
Als je budget het tenminste toelaat…
Een houten voordeur is vaak niet goedkoop, maar geeft je huis onmiddellijk extra klasse. Let er wel op dat je hetzelfde hout of dezelfde tinten gebruikt als bij je houten ramen.
Dan komt die stijlvolle keuze nog meer tot zijn recht. Veel succes bij de keuze!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *