5 tips voor het inrichten van een kleine keuken

Steeds vaker gebruiken we onze keuken als een verlengstuk van de woonkamer. De keukentafel wordt niet alleen meer gebruikt als plek om aan te eten, maar ook om aan te borrelen, nog even wat werk af te maken en om aan bij te kletsen.

Zelfs in een kleine keuken is het heerlijk wonen wanneer je de ruimte op de juiste manier inricht. Het inrichten van zo’n kleinere ruimte is weliswaar even een uitdaging, maar het is zeker mogelijk om uit te voeren. In dit artikel vertellen we je er meer over.

1. Ga voor een ronde eettafel in de keuken

Wist je bijvoorbeeld dat je met een ronde eettafel, zoals een Emob eettafel, veel ruimte kunt besparen? Het grote voordeel van een rond exemplaar is dat er geen loze hoeken zijn. Je kunt rondom de tafel stoelen plaatsen, waarbij er minder tafelruimte nodig is voor bijvoorbeeld twee, vier of zes personen. Daarbij staat een ronde eettafel altijd ontzettend goed in verschillende soorten interieurs en is het op dit moment helemaal trendy door de ronde vormen en de natuurlijke materialen.

emob

2. Maak gebruik van mooie lichte kleuren 

Daarnaast is het goed om te weten dat je voornamelijk lichte kleuren moet gebruiken in een keuken. Lichte tinten zorgen er namelijk voor dat een kleine ruimte zoals je keuken optisch groter lijkt.
Donkere kleuren zijn mooi, maar maken iedere ruimte kleiner. Ga je echter voor tinten zoals roomwit, beige, lichtgrijs of diverse pastelkleuren dan zul je zien dat je keuken een veel meer open karakter krijgt. Daarbij reflecteert natuurlijk licht beter op lichte tinten dan op donkere kleuren waardoor de ruimte nóg ruimer lijkt.

kleine keuken

3. Vervang losse apparatuur met inbouwapparatuur

Wat ook zeker niet mag ontbreken in een kleine keuken is inbouwapparatuur. Een losse oven, een apart staande koelkast en een vaatwasser die niet in je keuken zijn gebouwd, nemen onnodig veel ruimte in.
Ga daarom voor een keuken waarbij dergelijke grote apparaten al zijn ingebouwd, zodat je daarmee ruimte bespaart. Natuurlijk moet je losse keukenapparaten zoals blenders en keukenmachines wel apart houden; zorg ervoor dat je deze eenvoudig op kunt bergen in een kast of lade.

4. Kies voor een minimalistische keuken

Als er één stijl interieur is waarvoor je met oog op meer ruimte creëren moet gaan in de keuken dan is het wel een minimalistische stijl. Het grote voordeel van dit interieur is dat er weinig spullen in aanwezig zijn.
oor een kleine keuken is dat ideaal!

kleine keuken

Je houdt de boel sfeervol en gezellig zonder dat je overal losse spullen hebt staan. Een overvolle keuken ziet er namelijk nog kleiner uit dan het geheel al is en dat is zonde van de ruimte die je hebt.

5. Maak optimaal gebruik van natuurlijk daglicht

Tot slot kun je optisch gezien meer ruimte creëren door een beetje te experimenteren met natuurlijk daglicht. Wanneer de keuken over ramen beschikt, is het aan te raden om deze volledig vrij te houden. Op die manier kan het natuurlijk daglicht goed naar binnen vallen.


Je kunt natuurlijk licht ook nabootsen met bepaalde soorten verlichting. Dat is handig wanneer je keuken over weinig of geen ramen beschikt. Dat in combinatie met een mooie Emob eettafel, lichte kleuren en inbouwapparatuur zorgt voor een ruimte waar het prettig is om te zijn.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *