Badkamertrend 2022

Ben jij de saaie badkamers met natuurlijke materialen en witte kleur een beetje zat aan het worden? Past dit gewoon niet bij jouw karakter en wil je graag iets speels doen met je badkamer? Dat kan! Een van de badkamertrends van dit jaar is namelijk ‘speels en expressief’, wat inhoud dat je zelf lekker creatief mag zijn wat betreft de indeling en vormgeving. Hoe je dat moet aanpakken? Bij deze geven we je graag wat tips!

badkamertrend


Kies bijzondere kleuren

Badkamers hoeven echt niet meer enkel wit te zijn, je kunt echt alle kanten op. Een kleur is echt een badkamertrend van dit moment!

Als jij een roze douchewand wilt, dan kies je gewoon roze tegels en maak jij jouw eigen roze douchewand. Je kunt het op die manier subtiel aanpakken door slechts een kleur of een wand uit te kiezen en deze te verwerken in je badkamer, maar je kunt natuurlijk ook meerdere kleuren uitkiezen. Als het maar past bij jouw persoonlijkheid en stijl, dan is eigenlijk niets te gek.

badkamertrend
wuttichaijangrab

De wanden

Je kunt natuurlijk voor een speelse tegelmuur gaan, maar er zijn tegenwoordig ontzettend veel leuke soorten behang te vinden die waterbestendig zijn en goed in de badkamer passen. Doe eens wat badkamer inspiratie op bij platformen als Pinterest. Zo kun je er echt een expressieve bedoeling van maken, door bijvoorbeeld een behang met grote bloemen uit te kiezen. Laat de kleuren van het behang terugkomen in je accessoires of in het sanitair en jouw badkamer is helemaal af!

badkamertrend


Liever iets subtieler?

Wil je graag een expressieve badkamer, maar wil je niet al te gek uitpakken? Wat dacht je ervan om witte tegels te kiezen in combinatie met gekleurde voegen? Zo ga je voor een subtiel kleurelement dat alsnog een grootste impact kan hebben. Deze keuze is iets veiliger dan dat je extreem groots uitpakt en de badkamer misschien over een paar jaar zat bent.


Meubelen in mooie kleur

Tot slot kun je ervoor kiezen om alles in een neutrale kleur te houden, behalve één centraal meubel. Denk hierbij aan het wastafelmeubel of de medicijnkastjes, welke je in een felle kleur uitkiest. Zo springt dit meubel er echt uit zonder dat je de volledige badkamer hoeft te veranderen of verbouwen. Zo heb je echt een kleine investering met een groots effect.

badkamertrend
La-Belle-Galerie


Dit artikel is geschreven in samenwerking met baden+.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *