De eetkamer inrichten kan voor sommige mensen lastig zijn. Er is zoveel keus, waar ga je dan voor. Wij geven je een aantal tips die je kunt gebruiken om jouw eetkamer in te richten. Het is juist heel leuk om dit in huis te doen. Heb jij een aparte eetkamer of heb jij een eetgedeelte in je woonkeuken? Hoe het er ook uitziet, je kunt het helemaal je eigen stijl maken met onze tips.

Het uitzoeken van een tafel

Een belangrijk meubel voor in eetkamer is de eettafel. Hierbij is het belangrijk om te kijken naar de ruimte die je hebt. Heb je een kleine ruimte? Dan raden wij jou aan om een houten ronde eettafel te nemen. Deze neemt minder ruimte in beslag dan een vierkante of rechthoekige tafel en je kunt hier met voldoende mensen omheen zitten. Daarnaast is het ook een leuk feitje dat niemand aan het hoofd zit, dus niemand hoeft op die ongemakkelijke of uiterst gewilde plek te zitten.

eetkamer
Dimehouse.nl

Heb je een groter eetgedeelte? Kies dan voor een rechthoekige tafel. Hiermee heb je veel ruimte om hapjes en drankjes te plaatsen. Daarnaast kun je ook veel mensen kwijt aan een rechthoekige tafel. Geef jij vaak dinertjes voor veel mensen? Dan is dit zeker een aanrader!

Ga voor comfortabele stoelen die er leuk uitzien

Wanneer je de tafel hebt uitgekozen is het tijd voor de volgende stap. De stoelen! Want je wilt natuurlijk wel comfortabel zitten. Daarnaast is het ook belangrijk dat de eetkamerstoelen er mooi uitzien. Wij zijn een enorme fan van eetkamerstoelen industrieel design. Deze zijn robuust, stoer en warm. Daardoor heb je het beste van alle werelden.

eetkamer
Dimehouse.nl

Je kunt ook kiezen voor een mix van stoelen. Dit is de laatste jaren ook een trend en wij denken dat deze trend nog wel blijft de komende jaren. Hierbij kun je houten stoelen combineren met eetkamerstoelen zonder armleuning en van leer. Alle combinaties zijn mogelijk. Een populaire optie is ook om een eetkamerbank bij je eettafel te plaatsen. Leg er wat kussentjes en kleedjes bij en je bent klaar voor een gezellig en comfortabel avondje tafelen.

Decoraties voor op de vloer, de muur en op tafel

Je hebt de tafel en stoelen in de ruimte staan, nu is het tijd voor de laatste stap! Decoraties. Dit is misschien wel het lastigste van allemaal. Houd hierbij in je hoofd dat je deze accessoires gemakkelijk kunt aanpassen mocht je dit willen. Je kunt namelijk mooie accessoires plaatsen op tafel. Hiermee kun je de ruimte net even afmaken.

eetkamer

Een leuke manier om warmte te creëren in je eetkamer is door een vloerkleed te plaatsen. Hiermee houd je warme voetjes en wordt de uitstraling direct gezellig. Daarnaast kun je bloemen neerzetten op tafel en mooie spiegels aan de wand plaatsen. De opties voor decoraties zijn eindeloos. Een kast met gedisplayde accessoires is ook een echte eyecatcher en vertelt wie jij bent.

Maak het helemaal naar jouw smaak

Het belangrijkste tijdens het uitzoeken van een eetgedeelte is, dat het jouw smaak is. Je hoeft niet de nieuwste trends in huis te halen, tenzij jij dit ook mooi vindt. Een goede tip voor je meubels gaat kopen

is om inspiratie op te doen. Je kunt bijvoorbeeld op deze pagina van vtwonen kijken voor eetkamer inspiratie. Hierbij kun je zien wat je mooi vindt en wat je interieursmaak is.

Ook kun je heel Pinterest doornemen om de juiste look voor jouw eetgedeelte te vinden. Op deze manier maak jij het jezelf makkelijk om te gaan shoppen. Je weet namelijk al wat je mooi vindt en wat goed bij elkaar past. Wat je ook zoekt, je kunt altijd vinden wat jij mooi vindt en dit plaatsen in jouw eetgedeelte. Op deze manier diner jij in stijl met je vrienden en familie.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *