Afgelopen weekend zag ik hem staan in de kringloopwinkel. Een hele grote lijst met bloemenprint. Maar in zo’n lelijke donkerbruine lijst, dat ik wel eventjes stil stond bij mijn -bijna aankoop- met een paar vragen in mijn hoofd. Hoe zou deze lijst eruit zien in een andere kleur ? en welke kleur ?

lijst 1

Ik kijk altijd naar de kleuren in een prent of schilderij. Als je 1 van deze kleuren kiest als uitgangspunt voor de lijst dan hou je het geheel rustig, en haal je de kleuren nog meer naar voren.

lijst 2

In dit geval zou je kunnen kiezen voor bijvoorbeeld de roze tint van de grote rozen in het midden. Maar omdat het zee blauwe tintje iets meer onderschikt is koos ik ervoor om juist deze kleur een boost te geven. Zodat deze kleur samen met de roze tint lekker kan knallen. De kleur blauw hoeft niet eens precies het zelfde te zijn, want in zo’n prent komen er toch meerdere tintjes wel voor.

Muurverf

Ik kijk altijd even in de verf kast wat voor restjes ik nog heb liggen (gooi nooit te snel iets weg!) en ik had nog een rest “vintage blue” van Flexa. Muurverf, maar dit kan je ook prima gebruiken op lijsten. De muurverf dekt dan extra snel, en schuren is niet nodig. Wel heb ik de lijst even ontvet.

Na 1 laag, en na wat nastip werk was de lijst al helemaal klaar. Klusje in 20 minuten geklaard.

 

lijst 4

Eerst de lijst even boven de bank gehangen, maar zo’n lijst staat toch ook wel heel erg leuk boven een schouw.

lijst 6 lijst 8

Gecombineerd met neon en nieuwe accessoires is de lijst bijna niet meer te herkennen als die duffe oude prent uit de kringloopwinkel!

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *