Ze zeggen weleens dat je huis nooit af is en dat klopt zeker.
Iedere paar jaar moet je weer onderhoud plegen aan diverse aspecten van je woning.
Zo ook de boeiboorden van je huis. Boeiboorden zijn de horizontale planken die de overgang vormen tussen je gevel en je dak.
Boeiboorden spelen een belangrijke rol in de bescherming van je huis tegen bijvoorbeeld zon en regen.

boeiboorden


De boeiboorden worden vaak over het hoofd gezien, maar het is wel belangrijk om deze goed te onderhouden.
Als je boeiboorden aan vervanging toe zijn, kun je het beste kiezen voor kunststof exemplaren, deze zijn namelijk onderhoudsvrij.

Kunststof boeiboorden zijn duurzaam én eenvoudig te installeren

Een van de grootste voordelen van kunststof boeiboorden is de duurzaamheid.
Kunststof is bestand tegen zon, regen, sneeuw en wind en gaat dus niet rotten of kromtrekken na verloop van tijd. Hout doet dat wel en moet dan ook snel vervangen worden. Kunststof gaat jaren mee. Je hoeft alleen maar af en toe een natte doek er overheen te halen en het ziet er weer als nieuw uit.
Daarnaast zijn kunststof boeiboorden eenvoudig te installeren, dus als je een beetje handig bent kun je het gewoon zelf. Je bespaart niet alleen op werklui die dit moeten installeren, maar ook op schilderwerk. Kunststof boeiboorden hoeven namelijk niet geschilderd te worden, je kunt gewoon een kleur kiezen die je mooi vindt.

Kunststof boeiboorden zij recyclebaar en dus milieuvriendelijk

Veel mensen maken zich zorgen om de planeet en dat is natuurlijk heel goed. We recyclen materialen en spullen waar het kan om de planeet te sparen en het goede nieuws is dat deze kunststof boeidelen ook recyclebaar zijn. Daarnaast worden de boeiboorden zelf ook gemaakt van gerecycled materiaal, wat natuurlijk helemaal een groot pluspunt is.
Als je kiest voor kunststof, zorg je er indirect voor dat er minder bossen worden gekapt.

boeiboorden


Kunststof boeiboorden zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, zodat er altijd een boord is die bij jouw wensen aansluit. Als je wil kun je hiermee een klassieke uitstraling creëren of juist een moderne uitstraling. Het is maar net wat jouw smaak is.

Kunststof boeiboorden aan je woning zijn dus een goede investering

Je begrijpt nu vast wel dat het een goede investering is als je boeiboorden en andere delen van je woning laat vervangen door kunststof.
Het gaat lang mee, het is duurzaam en het vereist weinig onderhoud.

Daarnaast ziet het er ook een stuk frisser uit dan wanneer dit soort stukken van hout zijn. Dat kan namelijk kromtrekken, rotten en de verf bladdert er na verloop van tijd af. Je moet hout dan ook om de zoveel tijd vervangen. Dit soort ongemakken voorkom je met kunststof.
Eens in de zoveel tijd moet je het schoonmaken met een natte doek en dat is het.
Na het schoonmaken ziet het er weer uit als nieuw en kun je er weer tegenaan. Eenmaal kunststof, wil je niets anders meer.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *