Scandinavisch design is vooral bekend om zijn simpele, handige en warme stijl. De meeste huizen in deze stijl gebruiken vaak wit en hebben een meer “neutrale” uitstraling.
Dit wordt dan gecombineerd met heel veel natuurlijk hout. De Scandinavische stijl is een complete interieurstijl geworden, en zo heb je dus ook eettafels met een Scandinavisch tintje.
Maar wat zijn dit eigenlijk voor tafels? Wat zijn de kenmerken? Lees er hier meer over!

De Deense ovale tafel

Een eettafel is iets wat bijna iedereen in huis heeft, en de Deense ovale tafel past heel goed in de Scandinavische stijl.
Deze tafel is niet vierkant of rechthoekig, maar heeft een ovale vorm. Mensen vinden hem daardoor mooi en tijdloos.
Hij wordt meestal gemaakt van sterke materialen zoals eikenhout. Voordeel? Hij gaat lang mee!
De tafel is ontworpen met inspiratie uit de natuurlijke vormen van bepaalde dingen, en dit kenmerkt de Scandinavische stijl. Wil jij ook een Deens ovale eettafel kopen? Kies er dan een die goed bij jouw inrichting past!

Een mooie uitstraling

Het is goed te begrijpen waarom mensen kiezen voor een Deense ovale tafel.
Die ziet er ook gewoon zo mooi uit. Hij heeft een speciale ovale vorm die er niet alleen goed uitziet, maar ook handig is.
Er is meer plek aan de tafel dan bij een gewone rechthoekige tafel, dus je kunt er fijn eten met vrienden en familie.


Mensen vinden deze tafels erg chique, en ze blijven altijd in de mode omdat ze zo stijlvol zijn. En houd je niet zo van ovaal? Koop rechthoekige eettafels in plaats van ovaal. Zo simpel is het!

ovale eettafels

Functioneel en veelzijdig

Je kunt deze tafel dus eenvoudig aanpassen aan verschillende situaties. Stel je voor dat je meer ruimte nodig hebt voor een groot etentje met vrienden en aanhang.
Je kunt de tafel groter maken. Maar op een gewone doordeweekse dag kun je hem kleiner maken. Daarnaast kun je de stoelen er makkelijk omheen zetten. Dit maakt deze tafels perfect voor zowel dagelijks gebruik als voor bezoek.

Duurzaamheid en kwaliteit

De Deense ovale tafels zijn heel stevig en goed gemaakt. Ze worden meestal van sterke materialen gemaakt, zoals echt eikenhout.
Mensen die deze tafels maken, zijn echte ambachtslieden en dus goed in hun werk.
Hierdoor gaan de tafels ook heel lang mee. Je kunt ze zelfs doorgeven aan je kinderen en kleinkinderen, en zo kan het dus een echt familie-erfstuk worden.

Onderhoud van een Deense ovale tafel

Je hoeft eigenlijk maar een paar dingen te doen om ervoor te zorgen dat je Deense ovale tafel er altijd goed uitziet. Gebruik onderzetters voor glazen en borden, en placemats voor bestek, zodat de tafel niet krast of vlekt. Maak de tafel regelmatig schoon met een zachte doek om stof en vuil weg te vegen, maar gebruik geen harde schoonmaakmiddelen omdat die de tafel kunnen beschadigen.

Voor eikenhout kun je af en toe houtolie of -wax gebruiken om het hout te beschermen en mooi te houden.
Marmer daarentegen kun je schoonmaken met een zachte doek en soms marmerreiniger gebruiken om het glanzend te houden. Zo blijft je tafel er goed uitzien..

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *