Grand foulard

Mijn eerste Grand foulard kocht ik bij de Xenos toen ik op kamers ging. ideaal om een oud lelijk bankje onder te verbergen. Daarna heb ik eigenlijk nooit meer een grand foulard gekocht.

Totdat ik er afgelopen zomer eentje tegenkwam in de kringloopwinkel. Een mooie hagelwitte grote sprei voor maar €2,00!

Precies de maat voor ons bed. Ik besloot dat het als bedsprei moest gaan fungeren.

grand foulard

Ik zag dat het meteen zoveel rust gaf aan de ruimte zo’n afdek plaid. Mijn dekbedden hebben altijd een printje, en dat staat best druk. De ideale oplossing voor een ontspannen slaapkamer sfeer.

IKEA

Toen ik laatst in IKEA was zag ik dezelfde sprei liggen die ik onlangs tweedehands had gevonden. Het bleek dus een IKEA “grand foulard” te zijn, de “Indira”

Dat kwam goed uit, ik zocht namelijk al een tijdje een oplossing voor onze bank. Zoals jullie misschien wel hebben meegekregen in mijn blog, heb ik onlangs onze woonkamer (boven) gedeeltelijk groen geverfd.

Ik ben er nog steeds heel blij mee, maar ik stoorde mij wel een beetje aan het felblauwe frame van onze bank.

Ik legde er van alles overheen, maar je bleef toch het frame zien. En het fel blauw met de groene muur was gewoon geen goede match.

Ik besloot eenheid te gaan creëren doormiddel van zo’n wit IKEA plaid.

De kleden zijn momenteel in prijs verlaagd naar €17,95 dus dat was mooi meegenomen. Ik wilde wel dat het kleed de bank rijk zou bedekken dus ik had een grote plaid en een kleintje nodig.

De bank kreeg meteen een totaal andere frisse look!

Tip: Leg kussens in dezelfde kleur als het plaid op de bank voor de eenheid. Als je een grand foulard combineert met verschillende kleuren kan het al snel rommelig gaan lijken.

Het resultaat is een gezellige knusse witte bank waar we met het hele gezin lekker op kunnen kruipen!

Klaar voor de kerstvakantie!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Mirjam

Oh ja de grand foulard! Ik was het hele ding vergeten 🙂 Heb dat trucje vroeger inderdaad ook vaak gebruikt om de bekleding van een bank te camoufleren. Maar ik herinner me nu ook dat ik het een verschrikking vond, zo’n lap stof over de bank. Ik was de hele dag bezig om het kleed recht te trekken en weer goed in te stoppen, zeker met mijn destijds jonge kinderen. Ik kan het nu eenmaal niet aanzien als de stof helemaal gekreukt is of scheef hangt. De enige reden dat ik een grand foulard gebruikte was dat ik me op dat moment geen nieuwe bank kon veroorloven en dat opnieuw bekleden te ingewikkeld was. Jouw bank ziet er echter prima uit! Mijn oplossing voor jouw probleem zou dan ook zijn om gewoon het blauwe frame een likje verf te geven. Maar ja; ik verf nu eenmaal alles wat niet beweegt 🙂

redactie

haha Ik ben er nu wel achter dat een XL brandfoulard die achter doorloopt wel op zijn plek blijft…Dus ben nog steeds tevreden! En het frame zit helaas verbonden aan stof…heel moeilijk te spuiten. En de muur wordt wel weer een keer een andere kleur (-; altijd blijven veranderen !! haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *