Ledlicht

Bij ledlicht krijg je misschien niet direct het gevoel van sfeerverlichting. Toch is het tegenwoorden DE manier om je huis te verlichten op een milieu bewuste manier. En dat dit ook heel leuk en creatief kan zijn laat ik zien in dit blog!

foto: ledlampendirect.nl

Je hebt tegenwoordig allerlei soorten ledicht, en eentje daarvan is ledlicht op rol. Ik heb ze wel eens zien liggen in de bouwmarkt maar dat zag er altijd erg ongezellig uit. Totdat ik eens op Pinterest zag hoe je het kunt toepassen in je huis.

bron: digitaltrends.com

Luxe bank met verlichting

En hier toegepast onder een luxe bank in de tuin. Wat natuurlijk heel handig is als het echt donker wordt buiten.

Slaapkamer

Zie hier hoe een hoge kamer geaccentueerd wordt door simpelweg ledlicht strips. En het geeft de kamer ook meteen een warme uitstraling.

Dit creëer je door de lichtjes hoog te plaatsen bij het plafond.

En je kunt een ledstrip ook ombuigen tot een woord! Leuk voor de kinderkamer, en veel prijsvriendelijker dan de figuur ledlampen en neonlicht.

Of simpelweg in een nachtplankje naast het bed

Ledlicht verwerkt in een vitrine kast. Daar wilde wat mee doen! Je hebt ledlicht in verschillende afmetingen. Het is maar net waarvoor je het wilt gebruiken. Let daar op, want je wilt natuurlijk niet dat een klein object een overkill aan verlichting krijgt.

Led strips kopen

2 maanden kocht ik een vitrine kast bij IKEA uit de koopjeshoek en had daar nog steeds niets mee gedaan. Hij staat voor de groene donkere muur maar kwam niet echt lekker uit de verf. Geïnspireerd door de Pinterest kast foto kocht ik een rolletje ledverlichting.

ledlicht

Kastje voor, viel wat donker weg voor de muur.

(action)

rolletje ledlicht op batterij (led is zuinig ) Deze rol is de voordeligste en kleinste variant ledlicht. Je vind deze sticker led al voor een voor een paar euro. Heb je echt grotere objecten, kan je beter een grotere rol nemen. (ledlampendirect.nl)

Ik plakte de ledstrook (is incl. plakrand) precies op de randen bovenin, maar wel aan de binnenkant zodat je er niet recht in kijkt.

Even goed het midden pakken van de strip, en vanuit daaruit de strip verdelen over een deel van de kast.

Het resultaat is een zacht warmkleurig verlicht kastje!

De spulletjes in de kast komen nog mooier tot hun recht. En zo’n extra lichtpunt in de kamer tijdens deze donkere dagen is erg welkom!

Ik verzamelde een paar mooie spulletjes die gezien mochten worden in de kast.

De grappige kerstboompjes van aardewerk komen van de action. Slechts €0,72 pst!

Ik hou niet van over de top kerststyling, maar een paar subtiele boompjes vind ik dan wel weer leuk.

Een kleine moeite met een snel resultaat!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *