Voorbereiding: De ondergrond grondig reinigen

Voordat u dakcoating aanbrengt, is het belangrijk om de ondergrond van uw dak grondig te reinigen.
Dit betekent dat u het dak moet ontdoen van vuil, stof en vet met behulp van een hogedrukreiniger.
Hierdoor zorgt u voor een optimale hechting van de dakcoating aan de bestaande dakbedekking.
Zorg er ook voor dat uw dak volledig droog is voordat u de coating aanbrengt. Het is belangrijk om een hechtingstest uit te voeren op de ondergrond om er zeker van te zijn dat de dakcoating goed zal hechten.

Dakcoating

Beschadigingen versterken met geotex vlies

Voordat u de dakcoating aanbrengt, is het belangrijk om eventuele beschadigingen en kritische punten op uw dak te versterken met geotex vlies.
Geotex vlies helpt bij het opvullen van kleine oneffenheden in de bestaande dakbedekking en zorgt voor een betere hechting van de dakcoating.
Breng het geotex vlies aan op plekken waar de dakbedekking scheuren, gaten of andere beschadigingen vertoont. Dit zorgt voor een sterker en duurzamer resultaat.

Aanbrengen van de dakcoating

Wanneer de ondergrond van uw dak gereinigd en verstevigd is, kunt u de dakcoating aanbrengen. Zorg ervoor dat u de coating gelijkmatig en met de juiste laagdikte van 1 mm aanbrengt.
Gebruik hiervoor een kwast of roller. Platdakherstel.nl biedt diverse kleuren siliconen dakcoating aan voor het renoveren van verouderde bitumen dakbedekkingen op platte daken.
De droogtijd van de dakcoating is afhankelijk van de temperatuur en andere omgevingsfactoren. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw project.

Geniet van de voordelen van een goed aangebrachte dakcoating

Een goed aangebrachte dakcoating biedt vele voordelen voor uw dak. Ten eerste zorgt het voor een waterdichte laag die lekkage voorkomt. Daarnaast dringt de dakcoating diep door in de poriƫn van de bestaande dakbedekking, waardoor het dak beter bestand is tegen vocht en vuil.

Een reflecterende dakcoating, zoals een witte dakcoating, zorgt bovendien voor een lagere temperatuur op het dak, wat resulteert in meer rendement uit zonnepanelen en minder temperatuurschommelingen.
Tot slot kan het correct toepassen van dakcoating helpen bij het verlengen van de levensduur van het dak.

Bestel uw dakcoating bij Platdakherstel.nl

U kunt de gewenste siliconen dakcoating direct bestellen via de website van Platdakherstel.nl in verschillende kilogrammen. De prijzen van de dakcoating zijn afhankelijk van het gewicht en kunnen worden berekend met behulp van de online rekentool.
Voor vragen kunt u terecht bij de veelgestelde vragen op de website of contact opnemen via het contactformulier.
Platdakherstel.nl is gespecialiseerd in siliconen dakcoating en biedt een ruim assortiment aan in verschillende kleuren en hoeveelheden, evenals informatie en instructies voor het aanbrengen van de dakcoating.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *