Gevelbekleding is de buitenkant van je gebouw. Het zorgt voor bescherming van buitenaf, bijvoorbeeld tegen regen, wind, hagel, sneeuw of zon.
Maar daarnaast draagt gevelbekleding ook bij aan de uitstraling van een gebouw. Dat is minstens net zo belangrijk, je wil namelijk dat je huis of kantoor er mooi uitziet aan de buitenkant.

Je kunt kiezen uit verschillende materialen als gevelbekleding, onder andere metaal, pvc, hout, baksteen, natuursteen en kunststof. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen en jij hebt natuurlijk bij ieder materiaal een eigen beeld qua smaak.
Baksteen is de meest traditionele en tijdloze keuze, maar kunststof maakt steeds meer een opmars. Veel mensen laten de gevel vervangen door kunststof elementen. Hieronder gaan we de voordelen hiervan vertellen.

Kunststof gevelbekleding vereist weinig onderhoud

Kunststof gevelbekleding is een beste investering, maar daar staat tegenover dat het je er weinig tot geen onderhoud aan hebt.
Het enige wat je ‘moet’ doen, is af en toe een natte doek er overheen halen zodat het weer schoon is. Het hoeft niet binnen een korte tijd vervangen te worden. Dat is fijn, je hoeft je dus geen zorgen te maken – zoals bij een houten gevel – dat er verf afbladdert of dat het hout gaat rotten. Kunststof blijft jaren mooi, het is een stevig materiaal.
Je kunt tegenwoordig zelfs kiezen in welke kleur je dit materiaal op je gevel wil laten plaatsen. Het hoeft dus niet geverfd te worden, je kiest gewoon een kleur. Ideaal toch? Daarnaast is kunststof erg licht van gewicht, waardoor de installatie makkelijker is dan ander materiaal.

kunststof gevelbekleding

Kunststof is een duurzaam materiaal

Een van de belangrijkste kenmerken van kunststof van https://www.heering.eu is de weersbestendigheid. Dit materiaal kan tegen alle weersomstandigheden, denk aan regen, hagel, sneeuw, zon et cetera. En zoals hierboven al genoemd, kan kunststof niet gaan afbladderen of rotten waardoor het járen mee kan gaan.

kunststof gevelbekleding


Ondanks de weersomstandigheden, blijft kunststof mooi. Het behoudt zijn kwaliteit en vervaagt of vervormd niet. Kunststof past zich trouwens goed aan, in iedere architectuur. Dit materiaal biedt namelijk een groot aanbod aan ontwerpmogelijkheden en is dus breed inzetbaar.

Pak de rest van je woning ook aan 

Als je de gevelbekleding in kunststof hebt gerealiseerd, hoef je het hier niet bij te houden. Je kunt de rest van je woning ook aanpakken door te vervangen door kunststof elementen.
Je kunt bijvoorbeeld je dakranden, voordeur en kozijnen ook vervangen door kunststof elementen. Dit is een groot voordeel, je hoeft je kozijnen en deuren namelijk niet meer om de zoveel tijd te schilderen.
Dit scheelt je dus niet alleen tijd, maar ook geld. Plus je woning ziet er ontzettend mooi en onderhouden uit, wat je met hout snel verliest.

Hout kan namelijk gaan rotten en na verloop van tijd (na regenbuien en andere weersomstandigheden) gaat de verf eraf bladderen. Dit ziet er niet mooi uit en doet afbreuk aan de uitstraling. Dat kun je dus voorkomen door kunststof deuren en kozijnen te laten plaatsen.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *