paneelgordijnen

Paneelgordijnen, je hebt ze vast weleens gezien als raambedekking voor grote ramen of schuifpuien. Maar wist je dat paneelgordijnen ook nog een andere functie hebben?
Ze zijn namelijk ook handig als scheidingswand of om een rommelige kast of hoek af te dekken. Je kunt ze gebruiken als stoffen deuren voor de garderobekast of planken of als tijdelijk wand waarmee je de kamer opnieuw indeelt.

Paneelgordijnenpaneelgordijnen in de slaapkamer

 

Een functionele blikvanger

Als je ze wilt gebruiken voor grote raampartijen als goed werkende zonwering dan zijn paneelgordijnen bijzonder functioneel. Paneelgordijnen zijn zo ontworpen dat de lange panelen aan de bovenzijde vastzitten aan een rail en zo tijdens het gebruik soepel langs elkaar kunnen glijden. Afhankelijk van de grootte van je ramen of kast kun je kiezen voor een rail met 2 of meer sporen. Zo pas je de breedte van het paneelgordijn keurig af op de omvang van je raampartij. Een paneelgordijn staat volledig open als de panelen keurig achter elkaar zitten een als het paneelgordijn helemaal gesloten is, hangen alle panelen netjes naast elkaar. Zo is een paneelgordijn altijd decoratief.

paneelgordijnen

Paneelgordijnen close-up

 

Een groot voordeel is de eenvoud waarmee ze open- en dichtgaan. Bovendien zijn ze een perfecte oplossing voor zonwering. Een andere prettige eigenschap is ze je ruimte optisch groter doen lijken. Paneelgordijnen kun je perfect gebruiken in met grote ramen of schuifpuien die recht in de zon staan. Naast het buitenhouden van te veel zonlicht, hebben ze ook een isolerende werking. Gelukkig zijn ze inmiddels in heel veel kleuren en prints te krijgen waardoor ze een echte blikvanger in huis worden.


Lichtdoorlaten paneelgordijnen

Naast de standaard paneelgordijnen is het ook mogelijk om voor doorschijnende panelen te kiezen. Bij veel leveranciers van raamdecoratie kun je de hoeveelheid licht die de panelen door moeten laten. Juist bij hoge ramen in je woonkamer zijn deze transparante paneelgordijnen mooi en sfeervol. Een verrassende en elegante uitstraling creëer je door doorschijnende en niet-doorschijnende panelen op een rail te combineren.Paneelgordijnen op maat


Paneelgordijnen komen het mooist tot hun recht als ze perfect op maat zijn. Dat betekent niet te lang waardoor ze op de grond slierten, maar ook zeker niet te kort en je het licht eronder door ziet komen. Aangezien de rails en de panelen lichtgewicht materiaal zijn vervaardigd zijn, kun je ze zelf heel eenvoudig ophangen. Met alleen een boor en een schroevendraaier kun je de rails stevig vastzetten in het kozijn van je raam, glazen schuifdeur of voor de kast.

Een serre of een kamer met grote ramen kan in de zomer heel heet en in de winter juist heel koud worden. Paneelgordijnen zijn dan net een beetje extra isolatie die de lichtinval fijn filteren en een prettige temperatuur creëren. Door hun minimalistische uitstraling ogen de ruimte niet alleen groter maar nemen ze ook daadwerkelijk minder ruimte in dan bijvoorbeeld gordijnen. Door voor ieder raam dezelfde stof te gebruiken, zorg je voor rust, ruimte en eenheid in je kamer.

Ideaal dus ook als je niet al te groot woont, en je wilt wel graag alle ruimte benutten!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *