Tuin make-over met Kees Smit

De tuin, het is er weer de tijd van het jaar voor. Tijd om buiten weer lekker bij binnen te betrekken!

Onze Groningse stads tuin is voor stadse begrippen gemiddeld groot. We kunnen er makkelijk een tuinset in kwijt, en in de zomer kan er zelfs nog voor de kinderen nog een trampoline, of een zwembadje bij. Meer hebben wij ook niet nodig als gezin. Alleen de tuin werd de laatste paar jaar wat minder. De tuinset was na 7 jaar verrot aan het worden, en de beplanting was door de komst van een nieuwe grond bedekking wat kaal geworden. Het werd tijd voor een make-over!

Vlonders

Het begon vorig jaar met de vloer. We kozen voor een warme look door het gebruik van houten vlonders.

Precies de sfeer waar we naar op zoek waren. Het voelde als een een verlengstuk de woonkamer.

tuin

 

Tuinset

Toen werd het tijd om te oriënteren naar een nieuwe tuinset. Mijn belangrijkste wens; een grotere set dan de set die we nu hadden. Dit was nodig door het groter worden van de kinderen, en alle vriendjes en vriendinnetjes die altijd mee naar huis komen.

Naast een grotere tafel wilde ik ook graag een bankje en een paar stoelen erbij, zodat volwassen gasten ook goed kunnen zitten, en wij zelf ook natuurlijk!

De kleuren wilde ik graag neutraal en een beetje natuurlijk houden. Niet te trendgevoelig zodat we er weer jaren mee vooruit kunnen.

Kees Smit

Ik kwam terecht bij tuinmeubelen specialist Kees Smit. Met zijn 8000 m2 aan tuininterieur de grootste tuinspeciaal zaak van Nederland. Kees Smit zit in Almelo en in Amersfoort, maar heeft daarnaast ook een tuinmeubelenwebshop

tuin

De winkel heeft zich helemaal gericht op alleen maar tuinmeubelen. Hierdoor is er ontzettend veel keuze. Ik ben zelf in Almelo geweest en keek mijn ogen uit. Het was zeker de rit uit Groningen waard want er was heel veel keuze, het kan niet anders dan dat je smaak erbij zit.

Zelf samengestelde set

Ik ben niet iemand die een complete tuinset uitzoekt. Ik mag graag zelf mijn eigen combinaties maken. Dit zorgt ervoor dat je tuin echt je eigen unieke stijl krijgt.

Ik viel voor de grote “Bellagio Linosa tuintafel van 240x100cmx76cm. De ideale afmeting om de hele familie+aanhang aan te kunnen laten zitten.

Daarbij koos ik uit een andere serie de Sunyard pickickbank”

Bij een gezin met kinderen is een bank echt een aanrader. Je kunt er veel kinderen op kwijt, en je benut hierdoor de ruimte volop.

De tuinstoelen zijn van “Intenso Parma” Ik heb van deze serie al een fauteuil van Kees Smit, en deze bevalt na 3 jaar nog steeds heel erg goed. De stoel staat het hele jaar buiten, en ziet er nog steeds als nieuw uit. De stoel heeft een retro rotan look.

Om de setting op kleur te brengen heb ik gekozen te werken met sierkussens. Kees smit heeft momenteel een prachtige Rijksmuseum collectie. De “Madison Sierkussens” Deze kussens zijn speciaal gemaakt voor buiten. Doordat de stoelen wit zijn, kun je eigenlijk elk kussen er mee matchen. Een ideale basis!

Het resultaat

Ik ben ontzettend blij met het resultaat ! De tafel is zo groot dat we er met de hele familie aan kunnen zitten! De stoelen zitten heerlijk, en de plantjes maken het plaatje helemaal af.

TUIN VOOR:

TUIN NA:

 

 

 

Zie hier het resultaat in de video die we maakten van de make-over!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *