Tuin interieur

De Tuin. In mijn jeugd (de jaren 80 en 90) was er niet zoveel afwisseling op het gebied van tuininterieur. Je had voornamelijk veel witte of grijze verstelbare stoelen van kunststof. En als je wat meer wilde besteden koos je een teak houten tuinset.

Planten zaten in simpele cement bakken, en tuinkussens hadden strepen, of een “flower power” bloemen patroon.

Dit meubilair was in die tijd dan ook écht bedoelt voor de tuin. Als je het een keertje binnen zette (vaak bij een verjaardag ) stond het alles behalve gezellig. Helemaal als je dan ook nog van die witte low budget plastic kuipstoeltjes had! Een doorn in het oog voor een interieur liefhebber.

Tuintrend

Tegenwoordig is tuinmeubilair bijna niet meer te onderscheiden van binnen interieur. Je kunt dit wel zien als een echte tuintrend. Het exterieur en interieur mag in elkaar over gaan. En in dit blog laat ik jullie zien met een aantal foto’s van mijn eigen tuin hoe je binnen en buiten interieur kunt combineren met elkaar.

Vesta

Vesta heeft dan wel geen tuinafdeling, maar tuinaccessoires zijn er wel degelijk te vinden. “Fatboy” bekend van zijn “lamzac”is op de begane grond goed vertegenwoordigd in tuinaccessoires. Maar ook meerdere merken op de afdeling “Stijl 7” hebben meubels en accessoires in de collectie die zowel binnen als buiten kunnen.

Mijn oog viel op een lampje van “HAY”.

Een basic lampje van kunststof. Het lampje is voorzien van een ledlamp en is oplaadbaar. Wat weer helemaal past in deze milieu bewuste tijd.

De draagbare Lamp is gebaseerd op de “PC Tafellamp” een bekende klassieker uit de collectie van HAY.

Het tuin lampje heeft een handig klein formaat en is hierdoor makkelijk verplaatsbaar. Dus als je naar binnen gaat kan het lampje gewoon met je mee!

 

tuin

 

 

Plaid van 4x stoer

Iets wat zich ook goed voor binnen en buiten leent, is natuurlijk een lekker warm plaid. Voor mij geen buiten interieur zonder plaid. Als je houdt van lekker tot laat buiten zitten is een plaid geen overbodige luxe.

Bij 4x stoer in VESTA vond ik een prachtig groen exemplaar gemaakt van schapenwol en alpacawol. Het fijne van echte wol is dat dit duurzaam is. Het blijft mooi, en gaat dus lang mee. Wol heeft ook een zelfreinigende eigenschap, dus vaak wassen is niet nodig. Je betaald een beetje meer voor zo’n echt wollen plaid maar dan heb je ook wat!

Het kleed is €119,- en te vinden op de afdeling 4x stoer.

tuin

En zoals je ziet staat het kleed ook prachtig op de bank.

Het zwarte tafeltje is ook voor binnen en buiten geschikt.

Trendhopper sierkussen

En om de tuinaankleding af te maken koos ik een tropisch kussen van de Trendhopper. Een kussen met tropische print geeft een echt zomers gevoel. Dit kussen is eigenlijk een binnenkussen, maar kan natuurlijk ook prima naar buiten. Je moet er wel even om denken dat je het niet in een regenbui laat liggen!

Aan de tuin zal het deze zomer niet liggen. Nu hopen op veel zonnestralen, en fijn gezelschap!

Een fijne zomer toegewenst!

Voor meer informatie over al deze artikelen, bezoek de webshop van VESTA

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *