De slaapkamer


De woonkamer wordt meestal gezien als de belangrijkste kamer in het huis. Maar vergeet ook zeker de slaapkamer niet! Dit is immers de uitgelezen plek om tot rust te komen. De juiste inrichting draagt daaraan bij. Hoe kun je het opknappen van je slaapkamer goed aanpakken? Lees verder voor tips en tricks!

slaapkamer

De basis: nieuwe laag verf

Als je echt eens voor een nieuwe uitstraling in de slaapkamer wilt gaan, kun je kiezen voor een andere kleur in de ruimte. Of je nu een frisse witte verflaag kiest of liever een opvallendere kleur: dat is aan jou. Verf bijvoorbeeld de muur, of juist de deur of de kozijnen! Lees meer over Sikkens en de verschillende verfsoorten die je kunt gebruiken. Krasvaste en goed dekkende verf is een uitstekende optie. Ook de grondverf is belangrijk, om de make-over grondig aan te pakken. Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer is een geliefde keuze, waar je ook als doe-het-zelvers goed mee aan de slag kunt gaan.

Andere indeling van de ruimte

Om de slaapkamer echt weer als nieuw te laten voelen, kun je eraan denken om de indeling van de kamer te veranderen! Zet je kledingkast bijvoorbeeld aan de andere kant van de ruimte, of draai juist je bed om. Misschien bevalt de nieuwe indeling wel stukken beter! Het is leuk om de indeling van je interieur op die manier af te wisselen.

Nieuwe meubels in de slaapkamer

De meubels in de slaapkamer zijn natuurlijk een onmisbaar onderdeel. Ze bepalen voor een groot deel de look in de ruimte! Als je een andere slaapkamer styling wilt, kun je daarom zeker denken aan nieuwe meubels. Ga bijvoorbeeld voor een houten bedframe, of juist een stoer design van metaal. Een nieuwe kast is tevens een optie. Of denk aan de kleinere meubels, zoals de stoel die je in de slaapkamer hebt staan. Een stijlvolle fauteuil zorgt voor een chic jasje. De nachtkastjes willen we ook niet vergeten! Met nieuwe meubels kun je de ruimte helemaal naar smaak inrichten. 

slaapkamer


Juiste verlichting in de slaapkamer

Je ziet de verlichting misschien als een saai onderdeel bij de styling van de slaapkamer, maar onderschat het belang ervan niet! De juiste verlichting verhoogt namelijk de sfeer. Voorkom dat er een felle lamp met wit licht in de slaap kamer hangt. Om voor gezelligheid te zorgen, kun je beter gaan voor subtieler, geler licht. Hang niet alleen een lamp aan het plafond, maar zorg ook voor tafellampjes op de nachtkastjes of hanglampjes aan de muur.

slaapkamer
By Boo lamp


Sfeervolle aankleding in de slaapkamer

Uiteraard kun je de slaapkamer beeldig aankleden met accessoires. Daar leent het nachtkastje zich nu zo goed voor! Zet er bijvoorbeeld een plantje of een boeket droogbloemen op. Denk verder aan decoratie aan de wand: een mooie collage van posters of foto’s, om maar wat te noemen. Zo maak je de slaap kamer veel levendiger!

slaapkamer


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *