Tuinhuisje

C:\Users\mail\OneDrive\Pictures\DB Online Marketing Afbeeldingen\1440-keeponstyling-buitenkant-van-je-tuinhuisje-opknappen (2).jpg

Tuinhuisjes zijn ontzettend praktisch. Het is de ideale plek om tuingereedschap, fietsen, tuinkussens en een barbecue netjes op te bergen. Maar door gebrek aan onderhoud kan een tuinhuis ook al snel een doorn in het oog worden. Het huisje ziet er oud uit en haalt zo de sfeer van de tuin naar beneden. Zonde! Als jouw tuinhuis wel een opknapbeurt kan gebruiken, komen de tips en ideeën uit dit artikel goed van pas. Doe inspiratie op en blaas de buitenkant van je tuinhuisje een nieuw leven in!

Houten gevelbekleding

Met nieuwe gevelbekleding ziet het tuinhuis er zo weer als nieuw uit. Maak voor een robuuste en landelijke look gebruik van eikenhouten potdekselplanken. Dit soort rabatdelen van eikenhout hebben een lange levensduur en zijn dus een duurzame keuze. Het is wel belangrijk om de planken op de juiste wijze te bevestigen. Rabatdelen lopen taps toe en dienen alleen aan de dikke kant geschroefd te worden. Zo kan het hout in de breedte ‘werken’ en is de kans op scheurvorming een stuk kleiner.

Tuinhuisje verven of beitsen

Is de kwaliteit van de buitenkant nog prima of heb je net nieuwe gevelbekleding aangebracht? Dan kun je het tuinhuisje opknappen met een lik verf of beits. Een natuurlijke tint is altijd mooi, maar wees ook niet bang om uit je comfortzone te stappen met een hele opvallende kleur zoals geel. Check bij het kopen van een verf of beits altijd voor welk materiaal het geschikt is. Het is daarnaast verstandig om onbewerkte eiken planken eerst te impregneren. 

C:\Users\mail\OneDrive\Pictures\DB Online Marketing Afbeeldingen\1440-keeponstyling-buitenkant-van-je-tuinhuisje-opknappen (1).jpg

Nieuwe deur

Een standaard tuinhuis ziet er direct een stuk moderner uit met een nieuwe deur. Vervang de simpele deur bijvoorbeeld voor een stoere loftdeur, een dubbele staldeur of een stalen deur met glas. Pas de stijl aan op de tuin zodat alles een mooi geheel vormt.

Bloemen en planten

In de tuin spelen bloemen en planten vanzelfsprekend een grote rol. Maak hier dan ook gebruik van als je het tuinhuisje gaat opknappen. Bevestig hangplanten aan de buitenkant, ga voor een groendak of plaats klimplanten tegen de wanden. Zelfs met een paar grote bloempotten ernaast ziet het geheel er al sfeervoller uit.

tuinhuisje

Sfeervolle verlichting

Vergeet niet om buitenverlichting aan te brengen rondom het tuinhuis. Niet alleen een praktisch lampje bij de deur, maar ook voldoende sfeerverlichting. Voor een romantisch effect zou je een lichtsnoer rond het huisje kunnen draperen. Of creëer een mooi verlicht pad door middel van LED lantaarns of ingebouwde grondspots.

tuinhuisje


Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *