De voordelen van jaloezieën en plisségordijnen

Ben je nog aan het twijfelen over welke raamdecoratie je in huis wilt hebben? Dan lees je in deze blog wat informatie over jaloezieën en plisségordijnen. Het kiezen van je raamdecoratie is niet iets wat je even snel kunt doen. Er komt meer bij kijken dan sommige mensen denken, dit komt vooral omdat je raambekleding veel invloed heeft op de sfeer en stijl in huis.

Met raamdecoratie kun je bepalen hoeveel lichtinval je wilt hebben in huis, ook is raamdecoratie bedoelt voor je privacy, je wilt namelijk niet dat mensen bij je naar binnen kunnen kijken. Verder hebben ze een geluidswerende en isolerende functie.

Wat zijn plisségordijnen?

Raambekleding die steeds vaker voorkomen en populairder worden zijn plisségordijnen. Je kunt dankzij het top down, bottom up systeem eenvoudig de stand van je plisségordijn bepalen.

Hiermee heb je de controle over hoeveel lichtinval je in huis hebt en of de voorbijgangers bij je naar binnen kunnen gluren. Plisségordijnen creëren een laag stilstaande lucht, deze laag heeft een isolerende functie. Het houdt de warmte in de zomer juist buiten waardoor het in huis lekker koel is en in de winter de warmte juist binnen.

Op de foto hieronder zie je Plisségordijnen

plisségordijnen
foto: Ilumio

Verschillen tussen jaloezieën

Jaloezieën zijn erg diverse en veelzijdige raamdecoratie die veel te bieden hebben. Jaloezieën bestaan uit verticale lamellen die je kunt kantelen doormiddel van een koord. Je kunt deze dan kantelen en op deze manier speel je met je privacy en lichtinval.

Ben je een beetje klaar met de saaie raamdecoratie die je nu hebt? Dan zijn jaloezieën misschien wel de perfecte nieuwe raamdecoratie. Ze geven een speels beeld en brengen veel vernieuwing in huis. Jaloezieën zijn beschikbaar in verschillende materialen; van hout, pvc en aluminium. Alle jaloezieën zijn erg makkelijk te onderhouden en schoon te maken. Met een vochtige doek of plumeau kun je ze af en toe afstoffen, hierdoor kun je nog langer profiteren van je prachtige jaloezieën

Zie foto hieronder: Verticale lamellen

plisségordijnen
foto: ilumio

Wil je graag een moderne en natuurlijke stijl in huis hebben? Dan zijn houten jaloezieën de juiste keuze. Houten jaloezieën zijn erg populair in de woon- of slaapkamer. Ze worden netjes afgewerkt en op maat gemaakt.

Pvc jaloezieën zijn al vele jaren erg populair, dit omdat ze erg divers zijn en erg gebruiksvriendelijk. Een groot voordeel van pvc jaloezieën is dat je er een houtnerf aan toe kunt laten voegen, hierdoor krijg je een jaloezie met de uitstraling van hout maar de eigenschappen van pvc. Pvc jaloezieën zijn vochtbestendig en daardoor populair in bijvoorbeeld de keuken of badkamer.

Foto hieronder: PVC jaloezieën

plisségordijnen
foto: Ilumio

Aluminium jaloezieën zijn net zoals die van pvc vochtbestendig. Deze hebben een luxe, strakke en chique uitstraling. Ook geschikt voor bijvoorbeeld de badkamer!

Ze verminderen de inkijk van buiten en werken perfect voor het bedienen van je lichtinval.

Wat is jouw favoriet?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *