Zolder

In een tijd waarin we veel thuiswerken, is er extra veel behoefte aan een fijne werkplek thuis. Eentje waar de kinderen niet steeds voorbij rennen en waar je niet afgeleid wordt door verkeer voor het huis. Heb je op dit moment geen rustig bureau tot je beschikking, maar staat die muffe zolder wel leeg? Grijp dan nu je kans en tover je zolder om tot een inspirerende werkplek waar je graag gaat zitten!

Start met de basis

Je begint bij de basis. Kijk kritisch naar de ruimte zoals die nu is. Wat is de meest logische looproute? Kun je overal goed staan? Valt er voldoende licht binnen om goed te kunnen werken? Licht is een basisbenodigdheid voor een gebruiksvriendelijke werkplek. Heb je op zolder onvoldoende natuurlijke lichtinval? Informeer dan eens naar de mogelijkheden voor een dakraam of dakkapel. Kies je bijvoorbeeld voor een dakkapel met kunststof kozijnen, dan weet je ook nog eens zeker dat het niet tocht door de kieren als jij lekker op zolder zit te werken.

Je krijgt er bovendien extra sta- en loopruimte bij. De nieuwe dakkapel is de ideale plek om het bureau onder te plaatsen en je kunt ook nog eens heerlijk naar buiten kijken voor extra inspiratie.

Kies prettige kleuren

Kleuren doen veel met het gevoel en de sfeer van een ruimte. Ze zijn zelfs van invloed op je humeur, creativiteit en productiviteit. Echt iets om goed over na te denken dus! En dat geldt niet alleen voor de kleuren op de muren, maar ook voor bijvoorbeeld de meubels, de vloer en de gordijnen. Een aantal kleuren op een rijtje:

Rood

rood geeft energie, maar te veel rood is vermoeiend voor je ogen. Focus je op accenten dus!

 Max Vakhtbovych Pexels

Oranje

Een creatieve kleur die zorgt voor creativiteit, vrolijkheid, productiviteit en positiviteit.

zolder
Ivan Samkov

Roze

een harmonieuze kleur die ervoor zorgt dat je beter kunt samenwerken.

zolder
Maria Gloss

Geel

een kleur die je hersenen activeert. Maar ook bij geel geldt dat je er niet te veel van moet gebruiken of alleen de zachtere geeltinten.


Max Vakhtbovych

Groen: deze kleur werkt stressverlagend en rustgevend, en dat is soms ook zeer welkom. De kleur ontspant je ogen, waardoor je precisiewerk aankunt.

zolder
monstera

Blauw

Blauw bevordert de concentratie. Ideaal als je 100% focus nodig hebt.

Nataliya Vaitkevich

Paars

Deze kleur stimuleert de geest.

zolder
cassidy muir

Isoleer het dak

Is de zolder nog niet geïsoleerd? Dan kan het er in de zomer aardig warm worden. Dakisolatie is dan zeker aan te raden, zeker als je veel dagen werkt. Staat de cv ook op zolder? Isoleer dan ook deze ruimte, zodat je zo min mogelijk hinder van het geluid ondervindt.

Hopelijk kun jij met bovenstaande tips binnenkort van een fijne werkplek op zolder genieten!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *