Delfsblauw ik heb er al jaren een zwak voor. Juist in combinatie met modern vind ik het nog mooier. Een vaas, en tegel, en nu ook een lampenvoet erbij in mijn verzameling. Gisteren gevonden in de kringloopwinkel.

Nu vind ik doorgaans Delfsblauw erg mooi in combinatie met zachtroze. Dus er moest een roze kap komen. Na en rondje stad lukte deze lampenkap missie helaas niet, en moest ik het doen met een witte kap die ik nog had liggen. Ik moest zelf maar iets gaan verzinnen.

Nu kun je een lampenkap verven, wat een prima effect geeft als je de lamp toch niet aan doet. Maar doe je de lamp aan zie je vlekken van de dekking die niet overal gelijk is. Niet ideaal dus. Daarom koos ik ervoor om alleen de onderste rand een verf accent te geven. Doe de lamp als je denkt klaar te zijn even aan om te checken of alles goed gedekt is.

Ik gebruikte hiervoor lakverf op waterbasis, en een stukje schilderstape.

En dit is het resultaat;

lamp 3

Probeer de tape lijn zo recht mogelijk te maken

lamp 1

 

 

 

lamp 5

De plaid is te koop bij Ookinhetpaars

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie