Duurzame materialen

De focus komt steeds meer te liggen op duurzaamheid en dat zie je ook terug als het gaat om kozijnen. Er is een groeiende vraag naar kozijnen gemaakt van milieuvriendelijke materialen.
Wil je duurzame kozijnen? Zoek dan bijvoorbeeld naar houten kozijnen met een FSC-certificering, of kies exemplaren van gerecycled aluminium of kunststof, omdat deze minder impact hebben op het milieu.

kozijnen

Betere isolatie

We denken niet alleen aan het milieu, maar natuurlijk ook aan onze eigen portemonnee. Kozijnen met verbeterde isolerende eigenschappen zijn populair om energie te besparen en de verwarmings- en koelingskosten te verlagen.
Kozijnen met dubbel of driedubbel glas, of met een extra thermische laag worden steeds populairder. Hiermee verlaag je de hoeveelheid warmte die in de winter uit huis verdwijnt en houd je het in de zomer binnen langer koel.

Afwisseling in kleur

Traditioneel zijn kozijnen vaak wit, maar andere kleuren worden steeds populairder. Je kunt bijvoorbeeld uit verschillende kleuren kunststof kozijnen kiezen.
Het voordeel van kunststof is dat dit materiaal weinig onderhoud vergt. Kies je voor hout? Houd er dan rekening mee dat deze kozijnen regelmatig opnieuw geschilderd moeten worden.

kozijnen


Mooi voordeel is dan natuurlijk wel dat je op dat moment weer voor een andere kleur kunt kiezen.

Slimme kozijnen

Ook kozijnen worden steeds slimmer. Wist je dat het bijvoorbeeld mogelijk is om ze uit te rusten met een geïntegreerd beveiligingssysteem? Ook ingebouwde zonwering kan heel handig zijn.
Deze reageert op de weersomstandigheden, waardoor je er zelf geen omkijken naar hebt. Ook worden steeds meer kozijnen uitgerust met elektrische bediening.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *