Soms heb je van die stoelen die je geregeld voorbij ziet komen in boeken en tijdschriften. In mijn geval is dat de Wassily design stoel. Modern en een echte eyecatcher.

Even een geschiedenis lesje:

Wikipedia;

De Wassily-stoel is een ontwerp van Marcel Breuer uit 1925 en staat ook wel bekend als de B3-stoel. Hij is gemaakt van vernikkeld staal (later verchroomd), canvas of leer in zwart of rood. De stijl van deze stoel is de Bauhaus-stijl. De stoel is oorspronkelijk ontworpen voor in het atelier van Wassily Kandinsky, vandaar de naam.

 

De stoel staat ook in mijn stoelen encyclopedie “1000 chairs”

Ik heb een zwak voor metalen frames. Naast onze bank, hebben ook onze eetkamerstoelen een buizenframe. Zo’n frame in combinatie met leer of stof maakt het weer een stuk minder kil maar wel mooi strak. En als het basis interieur een beetje strak is, geeft dit weer rust als je wel weer van kleurige accessoires houdt.

witwonen met kleur

eetkamer

kringloopwinkel

Toen ik afgelopen week een Wassily stoel zag staan in een Groningse kringloopwinkel kon ik de verleiding niet weerstaan om het te kopen. De prijs was te overzien, en als ik er op uitgekeken raak krijg ik er toch altijd wel weer een redelijke prijs voor terug.

Overigens is het moeilijk in te schatten wat de waarde is van mijn stoel. De prijzen variëren van 200 tot 2000 euro. De dure stoelen hebben het echte merk certificaat en een merkje. De goedkopere versies niet. Mijn stoel heeft geen merkje, dus is waarschijnlijk een replica. Desondanks geen probleem voor mij want de stoel is van mooi dik leer gemaakt en is niet van echt te onderscheiden.

wassily pinterest

Wassily op pinterest

massily pinterest 2

bron; pinterest

massily designstoel 2

En doordat er rondom leer zit, is het net alsof je in een pasvorm zit. Stevig en comfortabel!

 

massily design stoel 1

En wat staat ie leuk! Mooi fris, en in de hoek lekker voor het raam. Voorlopig mag hij nog wel even blijven staan. Maar ik weet natuurlijk nooit wat ik de volgende keer weer tegenkom in de kringloopwinkel (-;

Fijne dag!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

2 Comments

Katrien

Wat tof, zo’n wisselend interieur! En inderdaad, hele leuke stoel, zou hem ook niet kunnen weerstaan 🙂

redactie

het leuke van de kringloopwinkel! lekker afwisselen zonder al te hoge kosten (-;

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *