Douche upgrade

In dit blog ga ik je vertellen, hoe je een douche kabine een nieuwe frisse look geeft zonder verbouwing.

Soms is de basis van de badkamer wel goed, maar zijn het de accessoires die verouderd zijn. Je kunt dan denken aan een oude wc bril, of een wandplankje dat zijn langste tijd heeft gehad. Allemaal dingen die je makkelijk kunt vervangen en betaalbaar zijn.

Een tijdje terug liet ik jullie al zien hoe ik met accessoires de wc pimpte. Ik gebruikte hiervoor veel zwarte accessoires. Dit ga ik nu ook doen in de badkamer!

Badkamerstore.nl

Ik kies eigenlijk om 2 redenen voor zwart. Ten eerste kan zwart overal bij. Als je al een badkamer hebt met een basis kleur, (in mijn geval beige bruin) zit je vast aan deze kleuren, en kan je daar niet zomaar alles bij combineren.
Wit zou in mijn badkamer veel te veel contrasteren en daardoor wat goedkoop lijken. En stel je hebt een oudere witte badkamer, zou ook een andere kleur wit erbij nooit precies bij passen. Zwart is gewoon een makkelijke match!

Zwarte accessoires :badkamerstore.nl

De tweede reden is, dat als je met een vaste accessoire kleur werkt je een ruimte tot een geheel maakt. Als je deze gekozen kleur op verschillende plekken in de (bad) kamer terug laat komen creëer je een eenheid. En omdat de kleur zwart opvalt, heb je dit effect nog Sterker. En valt het ook sneller op dat je een vernieuwde badkamer hebt!

Via lifestyle shop Etrias werd ik gevraagd of ik iets wilde testen via badkamerstore.nl. Een badkamer webshop, waar ik direct al heel veel zwarte accessoires zag!
Dus de perfecte shop voor mijn zwarte accessoire make-over!

badkamerstore.nl

Douche hoekplankjes

Een badkamer upgraden kan prima in stappen. Ik zou ook best een nieuwe badkamer deur kunnen gebruiken, maar als je niet meteen het budget hebt om alles compleet aan te passen, doe je dit gewoon stap voor stap.

Ik koos ervoor om deze keer de douche hoekplankjes te gaan vervangen. De wandplankjes waren zeker al 20 jaar oud en van glas. Ik wilde een kwalitatief goed alternatief ervoor terug, en geen tijdelijke zuignap rekjes. Dit zijn van die dingen die je dan koopt uit besparing, maar uiteindelijk na een jaar weer weg moet gooien (nadat het er 100 x is afgedonderd)

Waar ik inmiddels wel achter ben is dat echte kwaliteit soms gewoon wat meer kost, maar dat je hier wel 20 jaar mee vooruit kan. Net als die lelijke glazen plankjes die er al dus eeuwen hingen!

douche

Before

Het oude wandplankje. De tweede was al van de muur afgevallen.

Ik vond een perfect alternatief: de Tiger Caddy Hoek Groot Zwart

douche

Een prachtig strak hoekplankje met opstaande rand. Waardoor spulletjes ook nog eens er niet af kunnen vallen.

Ik koos voor de grootste maat 224mm prijs: €55,95,-

Het grappige was, het merk Tiger ken ik al vanuit de kringloop winkel! In de jaren 70 stonden ze namelijk ook al bekend om hun sanitair. En het feit dat ze nog steeds bestaan, geeft wel aan dat het geen rommel is wat ze verkopen.

Eindresultaat

Het resultaat mag er zijn!

Ik had ook meteen geen zin meer om er lelijke plastic gekleurde flessen in te zetten! Zulke rekjes verdienen gewoon shampoo´s in stijl!

douche

De planken zijn mooi ruim, en zwaar. Ze zijn bevestigd met schroeven in de voeg van de tegels. Hier zaten al gaten van de vorige plankjes, dus dit was makkelijk. De plek was al bepaald!

douche

Een mooie duurzame oplossing, waar we nog jaren plezier van zullen hebben!

Wil je ook ideeën op doen, op de website van badkamerstore vindt je ook heel veel foto´s van insprerende badkamers!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *