Pasen

Ik ben altijd dol op de Pasen periode. Het is alweer wat langer licht, lente in aantocht, en overal zie je de lekkerste chocolaatjes weer opduiken in de supermarkt!

Als je aan Pasen denkt, denk je ook aan bont gekleurde paaseieren.
Hartstikke leuk natuurlijk, helemaal als je kleine kinderen hebt in huis kan het niet gekleurd genoeg zijn!

Maar dit jaar wilde ik het eens anders doen. Ik heb de woonkamer de laatste maanden in aardetinten thema, en ik had gewoon even een keer geen zin in die heftige lolly kleurtjes. Ik ging kijken of ik het ook in de zelfde stijl kon doorvoeren. Pasen in natuurlijke stijl!

Paasshoppen bij XENOS

Als Xenos ambassadeur ben ik inmiddels kind aan huis in de Xenos webshop. En onlangs zag ik daar ontzettende leuke vogeltjes en haasjes.
Dit inspireerde mij om het eens anders te doen.

Wat ik heel vaak bij een styling plan doe is even een kleine collage maken van een aantal artikelen uit een webshop. Een soort mini moodboard. Zo zie je direct hoe alles een beetje bij elkaar past. Dit soort moodboards maak ik trouwens in app ¨PS EXPRESS¨

Even de plaatjes screenshotten en opslaan, en dan in een collage uploaden. Zo gepiept!

De tak heb er ik er even voor de sfeer bij gezet. De gouden eitjes bleken later uitverkocht. Maar dit was precies het stoerdere kleuren pallet wat ik wilde neerzetten. Niet zo zoet, maar gewoon lekker natuurlijk, en in de trend van nu.

Paastak Hazelaar

Voorgaande jaren kocht ik mijn takken altijd bij de supermarkt. Het nadeel van de supermarkt takken zijn dat deze niet van de hazelaar boom zijn. Ze zijn van een soort treurwilg. Deze takken zijn steiler en dunner, en hebben vaak groene kleine blaadjes. Ik wilde dit jaar weer eens een keer een echte kronkel tak!

In dorpen kan je dit soort takken vaak wel scoren bij particulieren voor een paar euro, maar hier in de stad heb ik dat geluk niet.
Ik besloot een tak te halen bij plaatselijke bloemist in mijn stad Groningen. (€12,50) Niet goedkoop, maar je krijgt er wel een enorme grote prachtige tak voor!

En met een beetje geluk gaat de tak nog wortelen, en kan je hem nog planten!

De tak heb ik met 3 soorten versiering in natuurlijke kleurtjes gestyled.

Ik koos voor konijntjes van hout, vogeltjes met echte veertjes, en gele kuikens.

Konijnen XENOS
pasen

Ik zag dat de vogeltjes alweer uitverkocht waren bij de Xenos, maar misschien komen ze nog terug.

pasen

Ik vond er ook nog bijpassende kopjes, kussens en een kastje bij!

En TIP: de baronie chocolade eitjes ook te vinden bij XENOS zijn echt de allerlekkerste!

pasen

Aardewerk kopjes ¨Facet¨ espresso formaat.

Het webbing kastje, ook te gebruiken als nachtkastje. Ik vind het een heel leuk kastje om naast de bank te zetten. In de lade kun je de afstandsbediening kwijt! HANDIG

pasen
pasen

Om een beetje kleur en pit toe te voegen op de bank, koos ik voor een paar kussens waaronder deze Terrakleurige. Een kleur waar ik eigenlijk nog helemaal niets van in huis had.
De kleurtint zit wel in het vloerkleed, dus de toevoeging van deze kleur was een perfecte match. Het breekt ook weer een beetje het beige/zandkleurige geheel van de bank en de muur.

Het resultaat is een Mooie grote tak gecombineerd met stoere en sterke kleuren. En de natuurlijke Paas versiering!

Heb jij de Paastak al staan?

Blog in Samenwerking met Xenos

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *