Opbergbox

Een tuin opbergbox, dat is toch iets voor oudere mensen?

Dit dacht ik vorig jaar, toen ik mijzelf de vraag stelde waar ik toch alle tuinkussens moest laten van ons dakterras?

Ze lagen nu elke avond binnen voor de balkondeuren ontzettend in de weg.
Maar ja zo´n ¨tuin opbergbox¨ Dat is toch een beetje suf? Ik was er nog niet van overtuigd.
Opbergboxen zijn ook vaak van kunststof. Ik twijfelde of dit qua stijl wel zou passen op ons dakterras in natuurlijke sfeer.

Dus ik ging vorig jaar zomer naar de kringloopwinkel en kocht daar een grote houten box. Ik zette de box onder het afdakje op het terras, en mijn probleem was voorlopig opgelost. Altans dat dacht ik…

Na een regenbui of 10, begon de buitenkant vochtig te worden en licht te schimmelen. De binnenkant rook muf, en de spulletjes dus ook. (help!) Het laatste wat je wilt is schimmel in je prachtige tuinstoel kussens!

De houten box bleek een desillusie.

Rockwood opbergbox van Keter

Een houten doos was dus niet geschikt voor ons terras. Maar ik wilde wel graag een box die er ook nog een beetje leuk uitzag met de looks van hout.

En toen kwam ik in contact met Keter voor een opbergbox review. Een perfecte timing!

Keter is al 70 jaar actief in kunststof tuin producten. Ze zijn actief in 90 landen en hebben we 24 fabrieken over de hele wereld, Een bedrijf met meer dan genoeg ervaring in tuinboxen. Je kunt wel zeggen dat ze HET grote merk zijn op het gebied van kunststof tuin interieur. Dus dat moest wel goed komen!

Keter heeft opbergboxen in ontzettend veel kleuren en maten, ook handige kleine maten. Ideaal voor bijvoorbeeld op een kleiner balkon.

Zoals hier de City Box

Maar ik kon wel wat groters gebruiken!

Mijn oog viel op een antraciet kleurige opbergbox de ¨Rockwood¨.
Een grote box met een houten uitstraling, (YES). En ook nog de mogelijkheid om te gebruiken als bank! Twee vliegen in 1 klap.

opbergbox

De Rockwood opbergbox is een extra ruime opberg oplossing voor buiten, en heeft een enorme inhoud heeft van 570 L!! Dit is heel veel, maar als je ligbed kussens hebt, tuinkleden, en andere losse kussens vult dat al aardig snel. En we hebben de ruimte op ons terras, dus dan liever een wat grotere box, dan eentje die altijd prop vol zit.

opbergbox
handig sluitsysteem

Een compleet geheel

De box staat heel mooi in de hoek van het terras tegen de schutting. Door de kleur valt de box weg in het geheel. De box en het terras zijn helemaal een eenheid geworden.

De spulletjes blijven in de box kurkdroog, en schimmelvrij.

opbergbox

Keter opbergboxen zijn in veel (online) shops te koop. Ik heb onze tweede box een kleiner formaat zelf gekocht bij bol.com. Mijn ervaring is wel dat de grote box ook een stukje steviger is.
Deze variant heeft ook metalen onderdelen in de deksel, en sluit echt heel goed af.
Let op: In de kleine box moet je niet overladen. Wanneer je er teveel kussens in stopt, kunnen er kleine kiertjes ontstaan.
Niet erg, als je een afdak hebt, maar heb je dit niet? dan heb je geen waterdichte garantie!

Wil je waterdichte garantie? Kies dan een grotere box, het kost wat meer, maar het is het echt waard!

opbergbox

Grote maat Keterbox

Update april 2024: We hebben de Keter box inmiddels al bijna 3 jaar in gebruik. Waar ik zo ontzettend tevreden over ben is de waterdichtheid. De kussens zijn nog ontzettend mooi en fris, terwijl ze de hele winter in de box buiten hebben gelegen.

Grotere box 630 liter

Omdat we nu uitbreiding hebben van een bank met kussens dakterras hebben we een extra Keter box aangeschaft. Een iets kleinere versie dan de 570 liter.

Kentwood 350 liter

Met 2 van deze boxen houden wij ons (dak) terras heerlijk opgeruimd, en de kussens droog!

Wil je meer weten over tuin opbergboxen? Bekijk dan eerst even de website van Keter

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *