Ben je niet meer tevreden met je huidige badkamer? Of wil je in jullie woning een volledig nieuwe badkamer hebben? Bij het samenstellen van een badkamer komt het nodige om de hoek kijken.

Zo heb je met een bepaald budget te maken. Ook heb je met de vorm en de afmetingen van de ruimte te maken.
Dit houdt in dat je niet oneindig veel keuze hebt. Iets wat verder versterkt wordt door bepaalde wensen die je hebt. Mogelijk wil je per sé een ligbad hebben. Of een groot badkamermeubel.

Je moet al met al veel knopen doorhakken. Daarbij is het advies om aan duurzaamheid te denken. Je wilt immers zo lang mogelijk van je nieuwe badkamer genieten.

Kijk goed naar het plafond en de muren

Weet je wat bij een nieuwe badkamer vaak onderschat wordt? Het badkamer plafond en de muren. Mogelijk is het verstandig om een nieuw plafond in de badkamer te laten plaatsen. Of je kiest voor een verlaagd plafond omdat je graag spotjes in het plafond wilt hebben.

Ook zou je goed naar de conditie van de muren moeten kijken. Het plaatsen van tegels moet namelijk op een effen muur gebeuren.
Mochten er talloze oneffenheden in de muur aanwezig zijn, moet de muur dus eerst aangepakt worden.
Voordat je je nieuwe badkamer samenstelt, zou je dus goed naar het plafond en de muren moeten kijken. Op NPibv.eu vind je hier meer informatie over.

Kijk goed naar het kozijn

De kans is bijzonder groot dat er een raam in je badkamer aanwezig is. Is dit inderdaad het geval? Kijk dan even goed naar het kozijn van dit raam. Is dit kozijn nog in een goede staat? Of is het de hoogste tijd om dit kozijn te vervangen?

Het vervangen van dit kozijn kun je het beste combineren met je nieuwe badkamer.
Een nieuw kozijn gaat weer jarenlang mee en heeft een betere energie-efficiëntie. Juist daarom is het met het oog op duurzaamheid belangrijk om je oude kozijn(en) te vervangen.

Kijk naar het materiaalgebruik

Duurzaamheid heeft ook betrekking op het materiaalgebruik in de badkamer. Zo kun je bewust voor duurzame, natuurlijke materialen kiezen. Onder meer hout is hier een goed voorbeeld van. Een houten wastafelmeubel staat prachtig, gaat lang mee en is – als het goed is – volledig duurzaam.

badkamer plafond

Ook bij andere badkameronderdelen zou je goed naar het materiaalgebruik moeten kijken. Dit materiaalgebruik is voor zowel de uitstraling als voor de duurzaamheid erg bepalend.

Durf te investeren

Een nieuwe badkamer kopen doe je waarschijnlijk niet al te vaak. Tegelijkertijd is het goed voor te stellen dat je schrikt van alle prijzen. Toch is het advies om te investeren in je nieuwe badkamer.

badkamer plafond

Juist door te investeren, kun je voor de gewenste duurzaamheid zorgen. Ook komt dit de algehele kwaliteit van de badkamer en meubelen ten goede. Dit merk je overduidelijk aan de levensduur van je nieuwe badkamer. Durf dus te investeren, beknibbel niet onnodig en ga voor het beste van het beste.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *