Heb je een nieuwe inboedelverzekering op het oog? Dan moet je er zeker van zijn dat deze goed bij jouw situatie past.
Er zijn een groot aantal keuzemogelijkheden die je kunt maken en iedere keuze kan weer andere voordelen opleveren.

Voordat je daadwerkelijk overgaat tot het kiezen van de verzekering is het aan te raden om jouw behoeften goed op een rij te zetten. Iedereen verkeert in een andere situatie, waardoor de verzekering een geheel andere samenstelling krijgt.

inboedelverzekering


En heb je eigenlijk wel een verzekering voor jouw inboedel nodig, of is het de opstalverzekering die je af moet sluiten? Pas als je weet waar je echt naar op zoek bent, kun je kijken waar je op moet letten. Want wat mag je niet over het hoofd zien? 

De inventaris en de berekening

Voordat je de inboedelverzekering af kunt sluiten, moet je een inventaris maken van jouw bezittingen.
Hiervoor kijk je per ruimte naar wat je hier allemaal in hebt staan en liggen. Stel een lijst op met alles van waarde en zet de waarde er ook achter. Maak tevens foto’s, zodat je bewijs hebt voor de verzekering tijdens het indienen van een schadeclaim.

inboedelverzekering

Bewaar ook alle bonnetjes goed! Deze kunnen namelijk ook een verschil opleveren tijdens het verkrijgen van de schadevergoeding. Zodra je alles op papier hebt staan, kun je de dekking berekenen.
Je wilt dat de volledige waarde gedekt is in het geval van schade. Hoeveel geld heb je nodig voor het dekken van de reparaties? Hoeveel is er nodig om alles te vervangen? 

De dekking en bijbehorende polisvoorwaarden

Bij een opstalverzekering voor je woning of tijdens het verzekeren van de inboedel let je tevens op de kleine lettertjes.
De voorwaarden van de dekking kunnen namelijk veel duidelijkheid geven op het gebied van uitsluitingen of specifieke voorwaarden voor de beveiliging van jouw huis.
Zorg ervoor dat je deze volledig kent voordat je jouw handtekening onder het contract zet.
Vergeet ook niet om de dekkingen goed te bekijken. Ondanks dat de polisvoorwaarden bij je passen kan het zijn dat de verzekering toch niet volledig bij je passen.

Houd in het achterhoofd dat goedkoop niet altijd de beste keuze is. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is wat je nodig hebt om de financiële gemoedsrust te krijgen en optimaal te genieten van de verzekering. 

Het eigen risico en de verhoging hiervan

Als laatste is het aan te raden om bij de opstalverzekering voor je woning te letten op het eigen risico. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekeraar een vergoeding uitkeert.
De verzekeraar heeft een minimumbedrag vastgesteld, waar je je aan moet houden.
Alleen kun je dit bedrag ook verhogen als jouw financiële situatie dit toelaat. Je kunt de maandpremie hiermee omlaag brengen. Als je de mogelijkheid hebt, kun je hiermee dus veel geld besparen.
Mocht er dan toch schade zijn aan jouw woning en de inboedel, dan bespaar je alsnog veel geld vanwege de vergoeding die je ontvangt. 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *