Persoonlijk en jouw eigen stijl

Alhoewel de styling en inrichting van je huis toch echt persoonlijke voorkeur zijn, is het niet gek als je wat moeite hebt om in jouw huis wat van je eigen persoonlijkheid in de stijl te verwerken. Om die reden vind je tips & tricks die helpen bij de inrichting, een perfecte combinatie van stijl én met een persoonlijk gevoel.

Maak een moodboard

Laten we beginnen bij het begin. Als je nog niet helemaal helder hebt hoe jij jouw huis wilt inrichten, kan een moodboard je helpen richting te geven aan je ideeën en te ontdekken wat nou precies jouw stijl is. Op een moodboard verzamel je alles waarvan je denkt dat dit binnen de sfeer van jouw huis past, niks is te gek. Zo’n moodboard kun je digitaal maken zoals bijvoorbeeld in Pinterest, of je kan ouderwets met de schaar en papier aan de slag. Kijk vooral welke kleuren, stijl en specifieke meubels je opvallen of bij jou passen. Als het moodboard af is, ontdek je vanzelf de stijl die bij jou persoonlijk past.

persoonlijk

A touch of color

Next! Heb je al gedacht aan hoe je kleur gaat gebruiken in jouw huis? Is dat slechts in de meubels en accessoires, of ga je helemaal los en krijgt elke muur in huis een andere kleur? Het zal je verbazen wat kleur allemaal voor je woning kan doen, vooral wanneer je op zoek bent naar die persoonlijke touch voor in jouw huis. Extra tip: Wil je de inrichting van jouw huis echt naar een hoger niveau tillen? Zoek dan een op wat de verschillende betekenissen van kleur zijn en wat deze kunnen doen op je pysche.

Styling

Nu je weet wat jouw persoonlijke stijl is en hoe je kleur wilt aanbrengen in jouw huis is het tijd voor de inrichting. Dat begint bij het in grove lijnen indelen van wat waar moet komen te staan. Wat voor meubels en accessoires moeten in de eetkamer, woonkamer en slaapkamer komen? Nadat je de grove indeling uiteen hebt gezet is het tijd om alles gezellig te maken. Oftewel, jouw huis écht van jou te maken.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden

Als laatste en belangrijkste stap voor de inrichting van jouw huis is de persoonlijke touch toevoegen. Hoe je dat doet? Met beeld! Niet voor niets luidt het gezegde “een beeld zegt meer dan duizend woorden”. Maar dat wil je natuurlijk niet doen door standaard vakantiekiekjes en fotolijstjes in de kast te plaatsen. Er zijn talloze leuke manieren waarop je jouw huis persoonlijker kunt maken en tegelijkertijd je huis stijlvol kunt aankleden. Hieronder een paar ideeën:

Bedruk jouw beste foto op een groot doek en hang deze in de eetkamer bijvoorbeeld.

persoonlijk

Grote foto van leeuw op airtex

Kies eens voor een andere uitsnede in plaats van het standaard foto formaat.

persoonlijk

Wissel af in materiaal en laat je favoriete foto’s eens drukken op textiel.

persoonlijk

Dit zijn slecht een paar ideeën hoe je met jouw eigen persoonlijke foto’s je huis op een leuke manier kunt aankleden. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor bij jou in huis? Dan kun je hier kijken.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *