Moodboard

Je hoort ze er vaak over in woonprogramma’s, “het moodboard” Maar wat is dit eigenlijk? de encyco.nl zegt dit:

Moodboard

[Beeldende vorming] Een collage van je ideeën, gedachten en gevoelens.

Een collage dus van ideeën! Ideaal om bijvoorbeeld je eigen woonstijl in kaart te krijgen.

Dit kan zijn in de vorm van een online verzamel pagina zoals Pinterest. Pinterest vind ik de makkelijkste manier om jouw favorieten gevonden op het internet, of je eigen foto’s -op welk gebied dan ook- bij elkaar te zetten op 1 pagina.

Maar je kunt ook heel letterlijk een collage maken van je ideeën door bijvoorbeeld te knippen en plakken met behulp van tijdschriften. Dit laatste doe ik nooit, want ik lees eigenlijk nooit woonbladen. Online is er voor mij genoeg inspiratie te vinden!

Collage

Wat ik altijd graag doe is het verzamelen van mijn favoriete interieur items van een online interieur webshop. Daar maak ik dan een overzicht van. Soms als rij, maar soms ook als collage. Dit laatste doe ik dan via een app: PS EXPRESS/collage.

Ik maak dan screenshots met mijn smartphone van de mijn gekozen interieur items en deze plak ik dan in zo’n collage, en stuur ik dan soms ook nog even door naar mijn computer.

Zo maakte ik laatst een collage van interieur van de Karwei;

Door het bij elkaar zetten van je favorieten krijg je meteen al een moodboard van je stijl. Je hoeft niet eens letterlijk deze items te kopen, maar je hebt wel een duidelijk beeld van het kleuren pallet wat je mooi vind. Met zo’n pallet kan je makkelijker online bestellen, of een winkel in stappen en gericht te zoeken, of te laten zien aan een woonexpert.

Lijstjes

Waar ik ook dol op ben is het maken van interieur lijstjes. De hightlights bij elkaar zoeken van 1 webshop vind ik super leuk om te doen. Het geeft je een beetje dat VT WONEN gevoel, zo’n wedstrijd waar je dan het hele lijstje kunt winnen! (Dit laatste is dan helaas niet het geval (-; )

Voor mijn werk als blogger moet ik wel eens iets uitzoeken op een interieur site om over te schrijven, en dan is zo’n lijstje ideaal!

Zo maakte ik laatst ook een interieur top 10 toen ik op zoek was naar tv meubels

Mijn 10 favorieten op een rij! bron: de bommelmeubelen.nl

bijzettafel crane €139,-

Jute vloerkleed €59,-

Eettafel Kentucky €899,-

Taffellamp €79,-

Theepot aardetinten €34,95,-

Armstoel €99,-

Tv meubel industrieel €649,-

4 zits bank €999,-

vloerlamp “Benn” €279,-

wandkast €249,-

De conclusie uit mijn 2 verschillende moodboards, ik hou van industrieel en natuurlijk wonen (-;

Een ideale mannier om je eigen woonstijl te ontdekken!

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *