Pilea

Als je een beetje actief op Instagram bent en je kijkt graag interieur foto’s weet je inmiddels dat de Pilea (ook wel pannenkoek plant genoemd) heel populair is.

Ik snap ook wel dat deze plant geliefd is, want al die ronde bladeren dat ziet er ook wel heel sierlijk uit.pilea

foto: kamerplanten123

Vorig jaar oktober besloot ik om er ook eentje in huis te halen. Ik heb niet hele groene vingers, maar ik had al eens gehoord dat het niet een hele lastige plant is om te houden. Als hij maar genoeg licht krijgt en 2x per week water.

Voor mij dus ook te doen! Ik kocht de plant bij Tuinland. pilea 8

Deze foto is van november 2016 samen met Koekie

Mijn Pilea was nog lekker sprieterig en nog niet zo vol. De plek in het hoekje voor het raam bleek een schot in de roos want inmiddels is hij al een stok voller geworden na een jaar

pilea 6

oktober 2017

En het grappige is dat je een echte dikke stam ziet ontwikkelen in het midden. De Pilea doet het zo goed dat ze in een jaar tijd al 8 baby’s heeft gekregen. Ofwel stekjes.

Je kan deze mini plantjes heel voorzichtig los trekken en weer een nieuwe pot doen. Dit deed ik 2 weken geleden.

pilea 3

Wortelschieten

Ik kreeg als advies om zo’n stekje eerst even in een bakje water te zetten zodat de wortelen een beetje kunnen groeien. Maar het advies kwam nadat ik ze al in een potje aarde had gedrukt (-: iets te laat dus…

Op zich kan dat ook wel, maar het wortel schieten gaat wat sneller en beter in water. Nu is nog maar even afwachten hoe het groeien gaat verlopen. Ik zorg er in ieder geval voor dat de grond lekker vochtig blijft.

pilea 4

Ik gebruikte 2 oude hang bloempotjes die mooi passen bij de grote moeder pot.pilea 5

Een trotse moeder met haar kindjes!

Inmiddels zitten er alweer (!) 2 nieuwe stekjes in de grote pot. Ik geloof dat ik een echte Pilea fabriek in huis heb gehaald. Met de stekjes gaat het ook goed, ze groeien al een beetje en zijn nog steeds mooi groen.

Ik ben echt van deze plant gaan houden!

Heb jij ook al een Pilea thuis ?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *