Meiden kamer metamorfose

De grootste slaapkamer in ons hele huis is van mijn oudste dochter. Toen we hier in dit huis 2 jaar geleden kwamen wonen zat er al een grote zwarte inbouw vakkenkast in. Ideaal voor boeken, in bijvoorbeeld een volwassen kamer, maar voor de mijn dochter van 9 niet zo heel praktisch. Er was door die vakkenkast namelijk geen ruimte meer voor een kledingkast met als resultaat dat de helft van de vakken volgepropt zat met kleding.

Behalve dat dit erg slordig oogt, is het ook zo vreselijk onhandig om er iets in te vinden. Een doorn in het oog voor mij, al 2 jaar lang. Tijd voor een metamorfose bedacht ik afgelopen vrijdag.

metamorfose metamorfose 2

Kast eruit slopen

Nieuwe kast

Maar ja, hoe los je het dan op? Er moest een nieuwe kast komen dat sowieso. Eentje met deuren ervoor, en eentje die ook nog eens precies in de nis van de inbouwkast past.

Na even online gespeurd te hebben bij o.a Kwantum en IKEA kwam ik erachter dat een nieuwe (vaak simpele) kledingkast al snel begint bij 100 euro. En dan heb je ook nog eens een sfeerloze kast. En ook op Markplaats zag ik de ene na de andere spaanplaten kledingkast voorbij komen waar ik niet blij van werd. En de kringloopwinkels in mijn stad hebben ook nooit mooie oude kledingkasten staan. En als ze er staan zijn ze ontzettend duur.

Ik had de moed al bijna opgegeven….Totdat ik via Facebook op een advertentie kwam. Een prachtige mintgroene opgeknapte kast. En wat bleek, exact de maat van de nis! Het moest zo zijn….

Nostalgientje

De mevrouw bleek een handel te hebben “Nostalgientje” in opgeknapte kasten en ik kon meteen met haar een afspraak maken voor afgelopen weekend. Het was in Vlagtwedde voor ons 45min rijden vanaf de stad Groningen.

vlagtwedde

Bij het binnentreden van de ruimte waar de kasten stonden werd ik al erg blij. Tis dat ik maar ruimte had voor 1 kast!

kast 5

Gelukkig had ik sjouw hulp mee (-;

Helaas bij thuiskomst bleek de kast totaal niet naar boven te kunnen in het trapgat. Na 2 loodzware pogingen, en de kast in gedachten al in de woonkamer te hebben gezet (stond ook zo leuk) Besloten we toch maar als laatste kans om de kast uit elkaar te halen. Iets wat je met een oudere kast niet graag doet, maar het was echt de enige oplossing.

kast uit elkaar 1

Gelukkig was de kast niet verlijmd!

kast uit elkaar 2

En heb ik een handy man in huis, want zelf had ik dit dus echt niet gekund!

Maar de bloed zweet en tranen waren het waard, we zijn heel erg blij met het resultaat!

kast mint 1 kast mint 4

De Cottonballs en manden met hartjes van TK MAXX die ik al had passen er heel mooi bij

kast mint 3

En ook de Rozenkelim die we al hadden is een perfecte match

De opgeknapte kasten vind je hier: Nostalgientje maar je moet er wel voor naar Vlagtwedde (Groningen)

Fijne avond!

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *