Eetkamer

Onze eetkamer heeft al heel wat metamorfoses gehad in de afgelopen jaren. We hebben verschillende tafels en stoelen de revue laten passeren. De laatste drie jaar waren we tevreden met onze ovale IKEA tafel en een vintage Zweedse klepbank. Alleen de kinderen werden groter, en ik merkte toch dat er behoefte kwam aan meer ruimte aan de tafel. Ik besloot op zoek te gaan naar een groter alternatief.

Onze tafel in 2014 een oudje van Marktplaats waar standaard een kleed op lag.

De tafel in 2016 van IKEA met de Zweedse Klepbank

2019 De eetkamer op dit moment. De bank is al weg, en dan pas merk je dat het toch allemaal best wel krap aan worden was met 4 kinderen.

Giga meubel

Mijn doel was een eetkamer set vinden voor een redelijke prijs. Wij zijn nou eenmaal graag een beetje veranderlijk in het interieur, en als je een hele grote investering doet ga je dit niet over een paar jaar weer opnieuw doen. Ik werd getipt om eens te kijken bij Giga meubel.

Deze online interieur webshop zit qua prijs heel redelijk. Omdat ik wel hou van grote veranderingen in huis besloot ik te gaan uitkijken naar een totaal andere tafel dan die we hadden.

Ik ben de laatste tijd meer van de zwarte accenten in huis dus een zwart frame leek mij wel een perfecte match daarbij.

eetkamer

Mijn keuze viel op de eettafel “Jim” deze tafel heeft een extra groot formaat 220x90x78 ! En kost €475,-

Om nog meer ruimte aan tafel te creëren koos ik er wederom een tafelbank bij. Het voordeel van een tafelbank is dat er meer mensen op kunnen zitten dan op stoelen. Ook oogt een bank lekker ruimtelijk.

Na een aantal weken geduldig te hebben gewacht werd deze week de set bezorgd!

Toch altijd even spannend, want ik heb de tafel en bank online besteld en niet in het echt kunnen zien of voelen. Wat overigens wel kan in de showrooms van Giga meubel in Soest, (maar dat is voor mij een flink stukje rijden vanuit Groningen)

Gelukkig bleken de zorgen niet nodig. De eetkamer tafel is helemaal goed! Mooi zwaar massief hout, met stevig stalen frame. We hebben de kast ( voor het eerst sinds 7 jaar! ) verplaatst , zodat er meer ruimte is gekomen om de tafel heen.

eetkamer

Mooie licht houten kleur blad.

De kast staat nu richting het raam. Een grote verandering, maar toch lijkt het net alsof het al jaren zo stond.

 

Het blad was niet te donker van kleur, en mooi glad afgewerkt. (fijn met schoonmaken) De bank staat er nog even niet bij, er ontbraken een schroefjes. Binnenkort laat ik de complete combinatie zien!

Ik heb de tafel gecombineerd met een mix van verschillende stoelen vintage en nieuw.

Genoeg zitplek voor 9 personen!

Kom maar door met alle feestjes en etentjes, wij zijn er eindelijk helemaal klaar voor!

 

 

 

 

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *