De eettafel is bij ons in huis een ontzettende belangrijke centrale plek in huis. Een plek waar gelezen wordt, gegeten, getekend, gepraat, en tegenwoordig ook gewerkt.

Daarom is het heel belangijk dat het licht boven deze tafel op een juiste manier schijnt. Er hing boven onze tafel een prachtige glazen bol.

maar qua licht niet heel efficiënt voor boven onze eettafel. Deze is namelijk erg groot.
De verdeling van het licht over de gehele tafel was niet helemaal voldoende. Maar ja het oog wil soms ook wat, dus de sfeer lamp bleef hangen.

Maar toen mijn kind letterlijk tegen de lamp liep was het einde oefening.

Ik ging op zoek naar wat anders!

Ik vond wel dat ik er dan maar op vooruit moest gaan, en ging daarom op zoek naar een duo lamp. Op deze manier zou het licht meer verspreid zijn

Timbainterieur

Via Instagram kreeg ik de tip om te shoppen bij Timbainterieur. Bij het bekijken van hun INSTAGRAM account viel het mij op dat hun stijl te omschrijven is als ¨City chique¨ veel hoogwaardige materialen als messing en glas, en een behoorlijk ¨glam¨ gehalte. Ik ben dol op deze interieur stijl. Juist omdat dit een mooie match is bij een meer ingetogen Scandinavisch interieur wat we zelf thuis ook hebben.

Ik hou ervan om een mix te maken met meerdere stijlen. Een rustige basis, met een ergens in de ruimte een blikvanger met een beetje ¨sparkle¨! Bij ons thuis is dit de kleur goud. Eigenlijk komt het goud in elke gedeelte van de kamer wel ergens terug.

Daarom zag ik heel snel de ideale lampen set in de categorie hanglampen

Retro vibe

¨Hanglampen halfrond met bol zwart goud¨ Ze deden mij denken aan een jaren 60 design van vroeger. Een retro vibe! Wat ook perfect bij ons past.

Ik ging voor de 40 cm variant. Ik wil graag 2 lampen boven de tafel, maar dit moest ook weer niet te massief worden. 40cm leek mij een mooie tussenmaat. Ik dacht eerst nog dat €79,00 de pst. prijs was, maar dit was nu dus per 2 !! lampen!

De kwaliteit van de lampen was top! Ook altijd even spannend als je iets online besteld.

Net uit de verpakking

Mooie metaal, niet te dun, geen beschadigingen en keurig afgewerkt.

Ophang uitdaging

Het ophangen bleek ineens een dingetje te worden. Er zaten 2 snoeren bij. maar we hadden maar 1 aansluiting. Op zich is zoiets wel met koppelen van snoeren op te lossen, maar onze serre gooide wat roet in het eten. Het plafond was door de glas onderbreking te kort om de lampen naast elkaar te kunnen hangen op de juiste plek boven de tafel . 1 lamp zou te klein zijn, en te weinig licht geven dus was geen optie.

Plan B

Ik was zo verliefd op de lampen dat er een plan B moest komen. Er ging een dag brainstormen overheen, en toen bedachten we dat ze ook niet perse naast elkaar hoefde te hangen.

1 lamp …is geen lamp!

Door ze onder elkaar te hangen was het wel mogelijk om beide lampen kwijt te kunnen. En het leuke is dat het juist een verrassend speels effect geeft!

Doordat de glazen ook schuin zijn , vallen de lampen ook mooi in die lijn. En doordat de lampen wat hoger hangen, heb je geen schaduwen, en kan je de prachtige warme gouden binnenkant zien.

De lampen hebben een dempende onderkant, waardoor je mooi indirect licht hebt. De lamp mag feller zijn, want de gouden binnenkant zorgt weer voor de warme gloed. Genoeg licht voor de hele tafel! En sfeervol genoeg om ‘s avonds ook aan te laten.

Als je alles wilt zien van Timbainterieur, check dan de interieur webshop

TIP: deze lampen zijn nu 1+1 gratis! Zie de webshop: Zwarte lampen met goud

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *