Design Radiatoren

Dat een radiator in huis helemaal niet lelijk  hoeft te zijn, zie je tegenwoordig vaker. Steeds meer kiezen mensen voor design radiatoren

Wij wonen zelf in een oud huis waar nog zo’n praktische oude radiator uit de jaren 00′ stond. De originele ledenradiator was helaas verwijderd door de vorige bewoners. We moesten het er maar mee doen.

Dit gebeurde trouwens zo’n 20 jaar geleden aan de lopende band. Mensen wilden graag moderniseren, en de optimale warmte in huis creëren. Super praktisch, maar mooi was anders.

design radiatoren
Oude radiator

Een doorn in het oog voor een interieur liefhebber als ik ben. En behalve dat, neemt zo’n jaren 90 radiator ook nog eens een hoop ruimte in beslag.

Radiator recycle  

Tot op een dag wij een oude originele radiator bij de vuilnis zagen staan! Onze buren hadden het uit hun huis gesloopt om te vervangen. Ondanks dat zo’n oude radiator net iets minder warmte rendement heeft, kozen we er toch voor om hem te recyclen.

Een spuitbedrijf maakte hem weer mooi wit, en onze voorkamer is weer in oude stijl hersteld!

De radiator is nu weer helemaal in balans met de kamer, en er is zelfs een stukje ruimte winst! En qua warmte werkt het helemaal prima voor ons.

Nu hadden wij het geluk dat we een oude radiator konden recyclen, maar gelukkig zijn er tegenwoordig ook de mooiste nieuwe design radiatoren verkrijgbaar!

Ik zet er een aantal op een rij:

Designradiator top 10 

De gladde 

Foto: CV koopjes.nl

Een radiator heeft tegenwoordig niet altijd meer ribbels. Ook een platte wand radiator heeft genoeg warmte. En zo glad verticaal op de wand is het ook nog eens ruimte besparend.

De stijlvolle radiator met ribbels 

Foto: CV koopjes.nl

Deze verticale radiator heeft lijnen.  In dit geval staat deze in een werkruimte naast een bureau. Ook erg prettig om naast te zitten!

De onzichtbare 

Deze radiator is zo klein dat ie eigenlijk niet eens meer lijkt op een radiator! Je zou bijna denken dat het een kastje is of een tv.

Old school ledenradiator 

Foto: CV koopjes.nl

Wil je een nieuwe radiator maar wel in de stijl van vroeger dan zijn er gelukkig ook goede alternatieven. Deze ledenradiator is helemaal in de stijl van toen. Het materiaal is gietijzer (heel zwaar)

designradiator
Foto: CV koopjes.nl

Je moet er wel wat dieper voor in de buidel tasten, dit soort radiatoren kosten al snel €1599,99,-   pst.  CV koopjes.nl 

De lage radiator modern 

Als je veel grote ramen in een huis hebt is een lage strakke radiator ideaal. Het neemt weinig ruimte in, en staat niet teveel voor het raam.

Oude stijl 

Deze radiatior is helemaal in de oude stijl maar toch modern. De koperen kraantjes zijn helemaal meegenomen in de afstyling. Ze zijn zo mooi dat ze ook zeker gezien mogen worden!

Image by Free-Photos from Pixabay

Koperen radiator 

Deze radiator is helmaal puur koper. Hier is gekozen om juist met de radiatoren een statement te maken. Ze zijn zo mooi dat ze behalve functioneel ook nog eens ontzettend decoratief zijn.

De knuffelradiator 

Deze radiator is bijna om te knuffelen. Zijn ronde afwerking geeft een gezellige uitstraling. Ook leuk om te zien dat je met een zwarte radiator je huis een stoere uitstraling geeft.

Image by Peter H from Pixabay

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar oud/antiek, of nieuw van nu. Omarm juist de radiator en maak er wat moois van!

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail

Geschreven door redactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *